Det melder VG torsdag kveld.

— Martin må bruke krykker noen dager nå for å avlaste tåen. Han skal ta det rolig en uke, så vurderer vi på nytt da, sier Strømsgodsets lege, Erik Dag Knudsen, til avisen.

Onsdag formiddag kom Ødegaard til Godset-legen og sa han hadde vondt i tåen. Da bestemte Knudsen seg for å sende 16-åringen videre til Drammen sykehus.

Der fikk han beskjed om at han hadde fått en betennelse i negleroten på den ene storetåen, og kirurgene foretok et lite inngrep. Nå må Ødegaard belage seg på å bruke krykker i noen dager for å avlaste beinet.

– Tilbake om én uke

16-åringen var ikke til stede på Strømsgodset fellestrening torsdag. Det ble begrunnet med at han var syk, noe som satte i gang ryktene om at en overgang til Real Madrid var i ferd med å komme i land. Nå viser det seg altså at han er skadet.

En betennelse i negleroten er på ingen måte en alvorlig skade, og det er er heller ingen uvanlig skade for fotballspillere.

Godset-lege Erik Dag Knudsen har ikke besvart våre henvendelse, men han anslår overfor VG at Ødegaard er tilbake for fullt om én uke.

Spekulasjonene rundt Ødegaards fremtid vil ingen ende ta. Siste nytt er at den spanske storavisen Marca onsdag meldte at 16-åringen blir klar for Real Madrid i løpet av få dager.