Ifølge Drammens Tidende vil salget av Martin Ødegaard til Real Madrid på sikt kunne innbringe Strømsgodset 70-75 millioner. Men pengene vil ikke endre klubbens politikk, forsikrer sportssjef Jostein Flo.

Flo vil ikke si om DTs sum er riktig eller ikke, men er klar på at ingen i Godset tar av selv om det ruller inn mange millioner – ifølge DT 35 med en gang.

— Pengene forandrer ikke noe. Vi er jordnære og skal fortsette å drive på den måten vi har gjort. Men salget av Martin Ødegaard gjør at vi kan få tillit hos unge spillere. Før måtte du nesten spille i Rosenborg eller Molde for å få så gode muligheter. Nå har vi vist at drømmen om proffliv også kan oppfylles hos oss, sier Flo. Ifølge lokalavisen har Godset solgt spillere for 100 millioner kroner siden sommeren 2010. — Jeg har ikke regnet på det, men vi har solgt mange spillere. Og vi har solgt de beste hver gang. Likevel har vi greid å forankre oss i toppen av norsk fotball. Tidligere har det blitt litt rabalder når vi har solgt de beste, men det er slik det må være. Vi bygger klubben gjennom blant annet salg. Dette viser også at vi kan utvikle spillere som får sjansen i utlandet.

- Hvordan var det å forhandle med Real Madrid?

— Det var raskt, effektivt og en flott affære. De var flinke, de vet hva de vil. Og det var ikke noe hokus pokus.

- Men det visste dere også?

— Jeg vil ikke gå i detaljer om forhandlingene. Vår intensjon var å legge best mulig til rette for Martin.

Optimistisk på Martins vegne

Mens de største skeptikerne her hjemme tror det kan ta mange år før Martin Ødegaard kommer på Reals A-lag – hvis han i det hele tatt kommer dit – ser Flo optimistisk på 16-åringens muligheter.

— Martin har vanvittige ferdigheter, og han kan behandle ballen som få andre. Nå gjelder det for ham å posisjonere seg og stille godt forberedt til neste sesong.

- Så A-lagsdebuten trenger ikke å være så langt unna?

— Det har jeg ingen formening om, men han får trene med A-laget med en gang. Det er en viktig del av dette.

- Det er naturlig å tenke at pengene fra Ødegaard-salget kan brukes til å hente inn igjen Ola Kamara (løst fra kontrakten i Austria Wien)?

— Jeg har ikke noe fokus på enkeltpersoner.

- Men dere har vært i kontakt med Kamara?

— Vi har kontakt med mange og ingen.

Trenger anlegg

Jostein Flo snakker med Aftenposten.no mens han sitter i bil på vei til Lillestrøm, der Godset trener en del i disse dager. Det tyder kanskje på at penger fra Martin-salget kan bli brukt til å skaffe drammenserne bedre treningsmuligheter vinterstid?

— Anlegg er en viktig del av utviklingen til klubben, og det er viktig at vi kan tilby de unge spillerne gode treningsmuligheter. Vi har et forbedringspotensial vinterstid, men jeg vil ikke gå i detaljer på hva vi ønsker oss, sier Flo, som presiserer at Godset har gode forhold på Marienlyst fra 1. mars.

Og bankkontoen ser heller ikke så verst ut.