For en drøy uke siden annonserte et av Bergens fremste OL-håp, Lavrans Solli, at han dropper satsingen mot lekene i Rio og tar pause på ubestemt tid.

Nå har enda et lokalt håp kastet inn håndkle. Bokseren Fam Elgan var på vei mot verdenstoppen i sin vektklasse, da hun i oktober 2014 røk både leddbånd og korsbånd i kneet.

Lenge håpet Elgan på at hun skulle komme tilbake på toppnivå, men rehabiliteringen av det trøblete kneet har tatt lengre tid enn hun hadde forventet.

— Da jeg skjønte at OL 2016 kom til å renne ut i sanden, bestemte jeg meg for å legge karrieren litt på is, forklarer Elgan.

Tatt opp igjen studiene

Den tidligere kickbokseren har fortsatt problemer med menisken, og har måttet finne seg i å ha hovne knær etter treninger.

— Det var tungt og jeg kjente at det gjorde meg demotivert. Jeg ville liksom ikke ta stilling til om det var verdt å satse på noe mer, sier Elgan.

I sommer bestemte hun seg derfor for å begynne på jusstudiene igjen, og rundt juletider fant hun ut at det var på tide å ta en pause fra boksingen.

— Det er vanskelig å kombinere toppidrett med jusstudiene, så nå får jeg bedre tid til å prioritere det, sier 26-åringen.

Veien videre har hun ennå ikke tatt stilling til. Foreløpig vil hun ikke si at hun har lagt boksehanskene på hyllen for godt, men hun vet at det vil bli vanskelig å komme tilbake på toppnivå.

Usikker på egen boksefremtid

— Kneet mitt er ikke som det en gang var, og det kommer det heller aldri til å bli. Dersom man skal drive med toppidrett, så må alle detaljer være perfekte. Og selv da er nåløyet trangt, sier Elgan, og legger til:

— Så jeg vet ikke om det er mulig for meg å bokse på toppnivå igjen.

Det tror sportssjefen i Norges Bokseforbund at det er. Han mener Elgan har en god sjanse til å hevde seg internasjonalt igjen, dersom hun fortsetter å være dedikert i treningsarbeidet.

— Det er absolutt mulig, sier Erik Bredler, og forklarer:

— Jeg kjenner Fam godt, og vet hvor hardt hun trener til vanlig. Hun har et høyt fysisk nivå, så det gjelder bare å komme inn i boksingen igjen.

Sportssjefen øyner håp

Svensken håper at Elgan får orden på kneet og finner motivasjon til videre satsing.

— Jeg håper at hun får motivasjon til å satse mot OL i 2020. Det er hun god nok til å klare. Hun var på god vei mot verdenstoppen før hun ble skadet. Å komme så langt som henne tar lang tid, derfor håper jeg heller ikke at hun gir seg allerede, sier Bredler.

Han forstår likevel godt at Elgan nå har valgt å fokusere på en alternativ karriere.

— Når skaden ble så alvorlig som den ble, så er det ikke vanskelig å skjønne at hun har slitt med å finne motivasjon, sier han.