Marielle Hansen tok VM-gull (2013) og EM-gull (2010) i kickboksing fullkontakt. Nå satser hun for fullt mot OL i Rio. Foto: Bergens Tidende

25-åringen ble personlig suspendert i 16 måneder da hun et halvt år etter VM-gullet i kickboksing deltok i EM i boksing.Årsaken var ferske regler i Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) som sa at man ikke kan drive med en annen kampsport dersom man skal bokse. Bergensjenta gikk også glipp av det neste VM, men er nå tilbake i ringen igjen, og med stor suksess.

Står uten trenerjobb:

— Det har vært vanskelig å trene når man ikke vet når suspensjonen ville bli opphevet, sier hun.

Det skjedde på tampen av fjoråret. Norges beste kvinnelige bokser har i løpet av syv uker vunnet fem av seks kamper. Lørdag blir det ny kamp, da Norge og England møtes i ti landskamper i Oslo.

– Hun ble rammet av regelen som sier at ingen bokser skal kunne drive i to ulike idretter som tillater knockout. Det av hensyn til sikkerheten og utøvernes helse, sier Erik Nilsen, generalsekretær i Norges Bokseforbund.

Nilsen er meget godt fornøyd med at bergensjenta ikke mistet motet i mellomtiden, men at hun er kommet sterkt tilbake i ringen og nå er høyaktuell for OL i Rio i august.

Ble vant til A4-liv

Hansen forteller at det var nær på at hun hadde gitt opp.

Har du fått med deg dagens mest leste sportssak?

— I starten tenkte jeg «Dette gidder jeg ikke mer». Jeg vurderte å slutte. Det har vært frem og tilbake med motivasjonen, men så følte jeg at jeg måtte gå en kamp for å finne ut om jeg savnet boksesporten. Jeg hadde blitt vant til et A4-liv, ler Hansen.

Marielle Hansen i aksjon på trening. Foto: Bergens Tidende

To kamper i desember, og deretter fire til på nyåret ga svar nok. Spesielt et stevne i Serbia ble utslagsgivende. Hun ville mer.— Jeg går vanligvis i 54-kg-klassen, men nå må jeg ned i 51 kg med tanke på OL-kvalifisering i april. De siste kiloene er vanskelige, sier Hansen, som akkurat har fått målt fettprosenten. Hun må ha hjelp til å klare å kvitte seg med tre kg.

Hansen forteller at hun suspensjonen kan ha ført noe godt med seg.

Norge opplever eventyrlig suksess:

— Jeg trente litt mindre i starten, men det er noe med det å ha et mentalt avbrekk fra idretten. Jeg er fortsatt litt rusten, men skal ha på plass den fysiske biten så blir alt optimalt.

Forbundet satser på henne

— Marielle er en av Europas sterkeste boksere i sin klasse akkurat nå. Hun er en komplett bokser, mener Nilsen.

Han håper at Hansen kan bli Norges første kvinnelige bokser i et OL. Da kvinner for første gang fikk innpass i London i 2012, var Ingrid Egner millimeter fra å klare det.

Mens kvinnene bare har tre OL-klasser, har menn ti. Det føles urettferdig.

— Det er ikke blitt noen endring siden den gangen, men Nilsen håper at kvinnene på sikt kan få et bedre tilbud.

— Landskampene vil være en målbar effekt for å se om utøverne er kapable til å ta seg til OL. På herresiden har Norge også noen kandidater, mener Nilsen. De engelske bokserne, som skal til OL-kvaliken, holder høyt nivå.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Aksel Lund Svindal og andre sterke, fryktløse norske utøvere hylles: