ALFHEIM (iTromsø): Sigurdarson var lenge i diskusjonen om å komme med i den islandske landslagstroppen til EM etter at han scoret i debutkampen mot USA i januar.

Skader og tøff konkurranse gjorde sitt til at 22-åringen ble utelatt, og dermed måtte se mesterskapet fra sofakroken.

— Selvsagt ville jeg være der, men sjansen var liten for at det skulle skje. Det skjedde fort for meg i vinter, men slik er det, sier Sigurdarson til iTromsø etter treningen onsdag.

- Forventet resultat

Og hjemme i sofaen sammen med samboer Kristbjörg så Sigurdarson hjemlandet sitt ta et sensasjonelt poeng mot Portugal etter 1-1 tirsdag kveld. Han satt i landslagsdrakten fra sin egen debutkamp.

Aron Sigurdarson har gjort sakene sine bra i Tromsø-trøya. Foto: Digitalsport

— Jeg var utrolig glad da vi scoret utligningen til 1-1, og det mot et av verdens beste lag. På mange måter forventet likevel jeg dette fordi vi er et godt organisert lag, og slo Nederland to ganger i kvalifiseringen. Dette er et godt resultat for Island, og nå må vi bare ta poeng i de siste to gruppespillskampene mot Østerrike og Ungarn, sier TILs islending som tror landet sitt kan gå langt, men ”vil ikke si hvor langt Island kan gå”.

Tøff gruppe i høst

Nå vil TIL være med å hjelpe Sigurdarson med å komme inn i troppen i VM-kvalifiseringen som starter i september. Island er i gruppe med Finland, Kroatia, Tyrkia og Ukraina. En vanskelig gruppe, men Islands prestasjoner i det siste gjør at de er blant favorittene.

— Vi skal absolutt ha ambisjoner om å sørge for at Aron kommer inn i landslagstroppen. Han er en spiller på vei opp, og det må vi videreforedle i samarbeid med det islandske landslaget, sier TILs hovedtrener Bård Flovik til iTromsø.

— Målet mitt er å være i troppen fra høsten av. Jeg skal jobbe hardt og prestere her for å få det til, sier Sigurdarson.

— Aron er typisk islandsk med høye ambisjoner og en ide om at de kan bli så gode som de vil. Og det er den holdningen som er så suveren, mener Flovik som selvsagt så oppgjøret mot Portugal.

— En fantastisk kamp av Island der de spiller på identiteten sin som er hardt arbeid og god organsering krydret med gode spillere, sier Flovik.