VIL HA MER: Khedira sikret bronsemedaljen. Foto: MIKE HUTCHINGS

Diego Forlán fokuserte på det positive etter 2-3 tapet for Tyskland i fotball-VMs bronsefinale.

Uruguay-spissen scoret nok et flott mål da han sendte søramerikanerne i føringen 2-1 like etter pausen, men tyskerne kom tilbake og snudde det underholdende oppgjøret i sin favør.

– Å ende blant de fire beste lagene er spektakulært. I starten av turneringen trodde vi aldri at vi skulle få oppleve øyeblikk som dette. Vi var lystne på å vinne bronsemedaljene, men vi kommer til å huske de positive opplevelsene, sa Forlán etter kampslutt lørdag kveld.

Samleside VM:

– Vi vil ha mer

Sami Khedira sikret tysk VM-bronse for annen gang på rad med sitt vinnermål.

– Vi ville vinne og gjøre en vakker kamp til. I dag ga vi alt for det. Vi har et ungt lag, og for de fleste var dette første sluttspill. Vi har en del å gå på, og vi vil vinne mer i framtiden, sa han.

Den tunisiskættede midtbanespilleren har vært god i ankerrollen ved siden av Bastian Schweinsteiger, og lørdag satte han inn Tysklands 16. og siste mål i VM-turneringen.

– Alle som har fulgt oss i VM har sett at vi har det gøy sammen og at treneren har sveiset oss godt sammen. Det vil glede oss mye om Joachim Löw fortsetter som landslagssjef, sa Khedira.

Veteranen slapp til

36-årige Hans-Jörg Butt fikk vokte Tysklands mål i bronsekampen på bekostning av førstekeeper Manuel Neuer.

– Tyskland kan være glad for å ha en slik VM-tropp som denne. Dette unge laget har stort potensial og kan vinne titler i årene som kommer. Jeg kommer til å krysse fingrene for dem, sa han etter sin første og siste VM-kamp.

– For meg var dette VM en stor erfaring. Jeg hadde det veldig gøy, sa Bayern München-keeperen, som bidro med flere avgjørende redninger i 3-2-seieren over Uruguay.

Det var for øvrig åttende gang på rad at et europeisk lag ble bronsevinner i VM.

(©NTB)