Uruguay's Edinson Cavani celebrates his goal during the 2010 World Cup third place playoff soccer match against Germany in Port Elizabeth July 10, 2010. REUTERS/Mike Hutchings (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) Foto: MIKE HUTCHINGS
Det ble ikke medalje, men Uruguay-fansen kan være stolte av egen nasjon. Foto: CARLOS BARRIA
Miroslav Klose ble ikke historisk. Han begynte på benken, og fikk ikke sitt 15. VM-mål. Foto: MARCOS BRINDICCI
Diego Forlan fikk sitt femte mål i årets VM, men uttrykket sier alt om følelsen etter bronsefinaletapet. Foto: MARCOS BRINDICCI

Sami Khediras scoring etter hjørnespark sikret VM-bronsen for Tyskland da Uruguay ble slått 3-2 i en dumphuske av en fotballkamp.

— Vi viser styrke i en kamp der vi mønstrer et lag uten mange syke spillere. Vi kommer bakpå, men reiser oss. Dette er en ung stall som kan bli enda bedre, og vi har fotballfremtiden foran oss, sier Khedira.

Tyskland ledet 1-0 og Uruguay 2-1 før tyskerne avgjorde med et dødballmål i det 82. minutt. Arne Friedrich nådde Mesut Özils serve, Uruguay-kaptein Diego Lugano klarerte dårlig, og Khedira kunne enkelt nikke ballen i mål.

Samleside VM:

Sterkt Europa

Den tunisiskættede midtbanespilleren ble dermed matchvinner i en underholdende kamp i øsende regnvær, som sørget for at europeiske lag for annen gang på rad tok alle medaljene i VM.

Søramerikanske lag tapte ikke for lag fra andre kontinenter før i aller siste kamp i gruppespillet. I cupspillet var det europeiske lag som ikke tapte en eneste kamp mot lag fra andre kontinenter.

Luis Suárez ble buet ut hver gang han rørte ballen i sin første kamp etter viljehandsen som nektet Ghana plass i semifinalen, men Ajax-spilleren var god og bidro til en spennende kamp der dramaet var over først da Diego Forlán traff tverrliggeren med kampens siste spark. Edinson Cavani og Forlán vendte til ledelse for Uruguay etter Thomas Müllers 1-0-mål for et reservepreget Tyskland.

Miroslav Klose var ute med ryggplager og fikk ingen sjanse til å tangere eller slå Ronaldos VM-rekord på 15 mål. Tysklands lagkaptein Philipp Lahm og Lukas Podolski var ute med influensa, mens 36-årige Hans-Jörg Butt fikk sin VM-debut på bekostning av Manuel Neuer.

Reservene gjorde jobben. Podolskis erstatter Marcell Jansen scoret det viktige 2-2-målet, og Butt hadde flere avgjørende redninger.

Påpasselig

Tyskland hadde den første store sjansen da midtstopper Friedrich nikket Özils hjørnespark i tverrliggeren. Müller var nær scoring på returen.

Det skulle ikke være siste gang Müller var påpasselig framme på en retur, og i det 19. minutt ga han Tyskland ledelsen. Bastian Schweinsteiger fyrte løs fra 30 meter, og Fernando Muslera prøvde ikke engang å holde den glatte ballen. Returen gikk til Müller, som iskaldt bredsidet inn sitt femte VM-mål.

Tyskland har kontret flere av sine motstandere i senk, men lørdag var det tyskernes tur til å bli straffet. Etter en snau halvtime var Schweinsteiger overmodig med ballen ved midtstreken og mistet den til Diego Pérez. Plutselig kontret tre uruguayanere mot to tyskere, og da sto det 1-1.

Suárez valgte akkurat rett øyeblikk å slippe ballen til Cavani, som rykket fra Per Mertesacker og scoret alene med keeper.

(Foto: MIKE HUTCHINGS)Súarez holdt på å sendte Uruguay i pauseledelse da han ble spilt fri på en ny kontring. Skuddet smatt rett utenfor stolpen.

Drømmemål

Butt måtte i aksjon med en dobbeltredning mot Cavani og Suárez rett etter pause, men i det 51. minutt var det ingen bønn. Uruguays midtbanepitbull Egidio Arevalo Rios spilte vegg med Suárez og la inn fra høyre. Forlán slo til på volley fra 16 meter og føyde enda en vakker scoring til VM-samlingen sin. Med fem mål gjør han Müller, David Villa og Wesley Sneijder selskap på toppen av måljegerlista før de to sistnevnte spiller finalen.

Den scoringen sikret at årets VM unngår å bli sluttspillet med lavest scoringssnitt noensinne. Den skammen tilhører fortsatt Italia-VM i 1990.

Uruguay-ledelsen varte bare fem minutter før to Hamburg-spillere samarbeidet om 2-2-målet. Jerome Boateng la inn fra høyre, Muslera bommet stygt i feltet og venstrekant Marcell Jansen skallet ballen i tomt mål.