Joachim Löw ber om noen dagers ro før han avgjør om han fortsetter som Tysklands landslagssjef i fotball.

Etter EM-sølvet i 2008 førte han Tyskland til bronse i VM, med et ungt lag som absolutt har framtiden foran seg. Men selv om både forbund, spillere og fans ønsker ham videre, har han ikke bestemt seg.

– I øyeblikket vet jeg ikke hvem som skal lede dette flotte laget videre. Jeg trenger et par dager med ro for å gå i meg selv. Jeg skal snart treffe min avgjørelse, sa han etter bronsekampen lørdag.

Samleside VM:

Löw var langt nede etter semifinaletapet mot Spania, men så lysere på situasjonen etter 3-2-seieren over Uruguay.

– Vi reiser ikke hjem med tomme hender. Laget ble fortjent nummer tre og kjempet fremragende i annen omgang i kveld. Når vi ser hvordan laget har kjempet turneringen sett under ett, er det absolutt tilfredsstillende. Laget reiste seg etter det tunge tapet i semifinalen og kan stolt reise hjem til Tyskland, sa den tyske landslagssjefen.

Les også:

Stolt Tabarez

Löws kollega Oscar Tabárez er stolt av det laget hans utrettet i VM, selv om det endte med to strake 2-3-tap.

– Vi bød publikum på en spektakulær kamp, men vi gjorde flere feil enn motstanderen, og derfor tapte vi, sa Uruguays landslagstrener etter bronsekampen mot Tyskland.

– Spillemessig var vi på høyde med dem.

(Foto: Scanpix) Uruguay vant de to første fotball-VM landet deltok i, med gull i 1930 og 1950. Siden har ikke landet tatt medalje. Det ble fjerdeplass i 1970 og i år, begge etter tap mot tysk motstand i bronsekampen.

– Det er flere tiår siden vi kunne måle oss mot de beste. Nå er vi igjen en verdensmakt i fotball. Kanskje lykkes vi en gang med det helt store kuppet, men min kontrakt går ut nå. Jeg må vente og se om jeg tilbys en ny, sa Tabárez.

Han er i likhet med flere av spillerne blitt folkehelt i det lille landet med 3,5 millioner innbyggere etter VM-bravadene. Forbundet våger neppe annet enn å tilby ham en ny og lukrativ avtale.

(©NTB)