DNIPROPETROVSK (Adressa.no): Null seire og to poeng på seks kamper i Europaligaen ble fasit for Rosenborg, etter 3-0-tapet borte mot Dnipro Dnipropetrovsk torsdag kveld.

I pressesonen på Dnipro-Arena var Mikael Dorsin klar på at det ikke var slik de ønsket å avslutte 2015-sesongen.

— Nei, ikke resultatmessig eller spillmessig i andre omgang, men den første var veldig bra. I Europa handler det alltid om å score mål og vi burde hatt både 1-0 og 2-0. Da hadde matchen sett helt annerledes ut. I stedet tok de ledelsen og kunne ta overgangene vi ønsket. I andre omgang prøver vi, men da blir det store rom og de får kontret med de gode angrepsspillerne deres, sier Dorsin.

- Og hvis dere hadde tatt ledelsen?

— Da hadde vi vunnet. Vi hadde vært dem i andre omgang, for å si det sånn. Frem til scoringen deres var det perfekt gjennomført, men i Europa handler det om å score på sjansene og holde nullen. Det har vi ikke lyktes med.

Fornøyd med sesongen

Selv om det var mange skuffede spillere etter kampslutt, synes Dorsin at de kan ta ferie med en god følelse etter en sesong som endte med to titler og Europa-spill.

— Vi er skuffet etter kamper som dette, men sesongen har vært jævla bra. Det viktigste målet var å vinne serien og å kvalifisere seg til Europa, også fikk vi cupgull som bonus. Det tar mye energi og vi har ikke en veldig stor tropp heller. Nå har vi lært hva det koster, så får vi forberede oss til det neste år, sier svensken.

Mye å lære

Likevel er han klar på at det som ble levert mot Dnipro ikke var bra nok. Han er klar på at man må score på 50 prosent av sjansene og at selv om mål preger kamper, kan de ikke slippe inn tre mål.

— Det handler om kvalitet. Samtidig merker vi at vi er med og vi har sagt at det er læring. Vi har et mål om å kvalifisere oss til Champions League neste år og da møter vi slike lag i kvalifiseringen. Når vi er i vår beste form, er vi bedre enn dette og det viste vi i kvalifiseringen mot Steaua, som jeg synes er et minst like bra lag som Dnipro, sier Dorsin og legger til:

— Samtidig har det vært kamper på Lerkendal der vi har fortjent å vinne, men mostanderen har scoret på den ene eller de to sjansene de har fått. Det har vi mye å lære av.

Uvant forsvarsrekke

Dorsin spilte 84 minutter i en nykomponert forsvarsfirer, der spissen Matthias Vilhjalmsson måtte gå inn i midtforsvaret sammen med Jørgen Skjelvik, uten at Dorsin merket noe spesielt til det.

— Da vi fikk ligge lavt, gikk det veldig bra synes jeg. De hadde noen langskudd og målet som var en god individuell prestasjon, ellers hadde vi kontroll. I andre omgang måtte vi stå høyere og de fikk rom til å kontre, sier han.