DNIPROPETROVSK (Adressa.no): Det gikk ikke som Rosenborg hadde håpet i sesongavslutningen mot Dnipro og utover i 0-3-tapet spredde frustrasjonen seg mer og mer blant supporterne.

Spesielt den andre omgangen,der RBK kun skapte én mulighet og slet medtempoet til ukrainerne, ble slaktet. Kåre Ingebrigtsen forklarer det slik:

— På 0-2 går luften ut av ballongen. Viljen er der, men vi sprekker opp i strukturen og løper en og en. Da ser det ikke veldig bra ut. Det var ikke viljen og motivasjonen det sto på, men vi tenkte ikke sammen, sier han til adressa.no.

Sjansesløseri

Ingebrigtsen uttalte før kampen at de ville bruke den som øving til sommerens mesterligakvalifisering og skulle jakte et godt borteresultat. Slik gikk det ikke, og RBK-treneren mener det er fordi de ikke utnyttet mulighetene til å ta ledelsen før Dnipros scoring.

foto
STRAFFEBOM: Pål André Helland bommet på straffespark på stillingen 0-0. Foto: Richard Sagen

Pål André Helland bommet på straffe og Alexander Søderlund hadde en stor sjanse fra kort hold, før Matheus sendte hjemmelaget i ledelsen litt ut av det blå.— Hvis man ikke scorer på sjansene vi skapte i første omgang i en mesterligakvalifisering, så er man ute. Det har vært et like stort problem som det defensive. Vi har enorme muligheter og brenner vår andre straffe i gruppespillet, og da blir det vanskelig å vinne kamper, sier han.

- For dårlig

RBK-treneren mener det definitivt ikke hjalp på atlaget hans er utenforsesong, mensynes de var gode frem til 1-0 ogat det som nok en gang ble avgjørende var atmotstanderen var mer effektive ogikke ga bort enkle scoringer.

— Etter scoringen fikk de masse energi og kom mer med i kampen. Før det hadde vi full kontroll, og jeg tror det hadde blitt enda tyngre for dem om vi hadde scoret først, fordi da kunne vi ligget lavt og kontret. Hvert fall to av de tre målene deres kommer på kontringer, og det er for dårlig av oss å slippe til en overgang på 0-0, sier han.

Vunnet uten straffebommen

Helland var svært skuffet etter kampslutt og tok på seg skylden for tapet etter straffebommen.

foto
LANGT NEDE: Pål André Helland var svært skuffet etter kampslutt og tok på seg skylden for tapet etter straffebommen. Foto: Richard Sagen

Ingebrigtsen tror også at laget hans hadde vunnet dersom de hadde scoret på straffen.— Ja, hadde vi fått det første målet, tror jeg ikke de ville fått den energien. De slet mot oss da vi lå etablert i forsvar, men så måtte vi frem og de kunne ligge å kontre. Vi så på Lerkendal at de er flinke til det, så vi skulle aldri vært i den situasjonen, sier Ingebrigtsen.