— Når vi har en idiot som ikke klarer å sette straffene, så blir det ikke bedre. Det er min feil at vi taper. Selv om det er en god redning, så skal straffespark være mål., sier Pål André Helland.

Kunne blitt avgjørende

RBK-vingen hadde ingen god kamp mot Dnipro i sesongavslutningen, men kunne likevel spilt en helt avgjørende rolle. Både som servitør til Søderlund som brant en gigamulighet, men spesielt på straffesparket som ville gitt ledelse tidlig i kampen.

— Vi hadde fått kampen inn i vårt spor dersom vi hadde fått 1-0. Vi så tidlig at de ikke hadde noe kjempelyst til å spille kampen. Men da de fikk målet, fikk de likevel energi - og det målet hadde de ikke fått dersom vi hadde ledet 1-0. Hadde jeg scoret på straffesparket, så hadde vi vunnet kampen. Men det klarte jeg dessverre ikke, sier han.

Straffe-trøbbel

Helland peker på at straffespark har vært en slags akilleshæl for RBK i årets Europa league.

— Nå har vi bommet på to straffer i Europa, og sluppet inn to straffer. Hadde vi kunnet viske ut dem, så hadde vi hatt sju poeng. Men det går dessverre ikke, sier han.

Brukbar innsats

Helland mener Rosenborg, tross jumboplasseringen i gruppa, har prestert brukbart i europaligaen.

— Vi har vært på høyde med de andre lagene i mange av kampene. Men samtidig merker vi at det er et stort steg opp med tanke på å være effektiv. Vi blir hardere straffet, og får færre sjanser enn i eliteserien, sier han.