AMSTERDAM: Hvis Isabelle Pedersen er usikker på hvor hun står, skjuler hun det godt. Tvert imot tror bergensjenta at et opphold på hjemmebane har brakt henne nærmere fjorårsformen.

Isabelle Pedersen var opprømt i fjor høst da hun brøt med gamletreneren og utvandret til USA. Dustin Imdieke og Andreas Brehm var trenerduoen som skulle ta henne et steg nærmere verdenstoppen – en topp hun var svært nær da hun ble Norges beste utøver i VM i Beijing i fjor.

Isabelle Pedersen dagen før EM i Amsterdam starter. Foto: Arne Hole

I Kina løp Isabelle på 12,86 i semifinalen og var bare en liten hagesaks fra det som ville ha vært en sensasjonell hekkefinale. Et snaut år senere er sesongbeste 13,12, og 24-åringen har ikke lignet en EM-finalist.Trener Dustin Imdieke, som var med på uken i Bergen, tar skepsisen med stor ro.

– Isabelle sto over innendørssesongen og løp ikke sitt første stevne utendørs før i mai. Det tok noen løp før hun fant rytmen. Det siste hun gjorde – 13,16 i motvind og regn – var virkelig bra, fastslår amerikaneren.

LES OGSÅ:

Bedre enn i fjor

Imdieke minner om at Isabelle ikke imponerte før VM i fjor.

– Hun ligger på et høyere nivå nå enn hun gjorde da hun var på precamp i Hongkong før VM. Isabelle dro til VM seedet som nummer 19, og det var bare litt uflaks som gjorde at hun ikke gikk til finalen. Nå er hun på gang igjen. Treningen i Bergen gikk bedre og bedre dag for dag, og den siste økten var bedre enn den siste økten hun hadde i Hongkong. Jeg er overhodet ikke skuffet over det hun har prestert hittil i år, sier Imdieke, som har bare vestlandsjenta å konsentrere seg om i Amsterdam.

Han ser det heller ikke som noen ulempe at Isabelle må gjennom to løp før hun eventuelt kommer ti finalen. De 12 beste slipper kvalifiseringen.

– De som ikke er i kvalifisering må løpe fort i første løp, i semifinalen. Isabelle får ett løp til å komme i gang.

LES OGSÅ:

Litt kjip følelse

Isabelle vil ikke høre snakk om at USA-oppholdet ikke har vært en suksess.

– Selvfølgelig har det vært det. Jeg hadde håpet at jeg skulle ha hatt mange løp på 12-tallet til nå. Det er litt kjipt at jeg ikke har greid, men det spiller egentlig ingen rolle. Noen har vært i form en stund, mens andre kommer i form nå. Du kan egentlig bare kaste den gamle listen, sier BUL-jenta og viser med armen hvordan det skal gjøres.

– Stresset?

– Nei, det mest stressende er at folk som spør om jeg er stresset, fastslår Isabelle Pedersen.

Juniorverdensmesteren minner om hva hun alltid har vært.

En mesterskapsløper.