Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, har Start akseptert et bud på sin islandske spiss, Matthias Vilhjalmsson.

Start takket nei på et bud på i underkant av 2 millioner kroner fra den russiske klubben Ufa i midten av juni. Det er samme klubb som er på banen nå.

— Ingen kommentar. Jeg vil ha fullt fokus på kampen mot Tromsø til helga, sier spissen.

Start, som i utgangspunktet ønsker 500.000 euro for Vilhjalmsson, har heller ikke så mye å melde om saken.

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal.

Starts toppscorer

At Start nå har akseptert budet på Vilhjalmsson betyr at spilleren selv må ta stilling om han ønsker å fortsette karrieren i Russland.

Den islandske spissen er Starts toppscorer denne sesongen sammen med Kristoffer Ajer. Duoen har scoret sju mål hver.

Etter det forrige budet fra Ufa, scoret Vilhjalmsson et fantastisk brassesparkmål mot Aalesund. Han fulgte opp med å sette det første målet i 4-1-seieren mot Stabæk i forrige serierunde.

41 seriemål

Siden han kom til Start, har 28-åringen spilte 94 seriekamper og scoret 41 mål for sørlendingene.

Ufa kommer fra byen med samme navn, omtrent midt i Russland. Klubben er bare fire år gammel og kom på 12.plass i den russiske serien i fjor.

Dersom islendingen forsvinner, har trener Mons Ivar Mjelde vært klar på at han må erstattes.

— Er det en bevisst svekkelse, at klubben takker ja fordi de får nok penger, så må vi bruke noe på å forsterke. Matthias er en kvalitetsspiller som er toppscoreren vår, sa Mjelde til Fædrelandsvennen i slutten av juni.

Afrikaner inn?

Start har flere offensive spillere på prøvespill denne uka, deriblant to spisser i afrikanske Felix Obada og Sunda Akinbule. Sistnevnte har imponert mest. 18-åringen har en imponerende fysikk, og har vist fram sin gode skuddfot på Start-treningene de siste dagene.

Akinbule har ikke lagt skjul på at han ønsker seg en overgang til Start, og han uttalte torsdag at han ikke hadde kontrakt med noen klubb i hjemlandet.