Ghanesiske Dennis Antwi (spiss), og den nigerianske trioen Sunday Akinbule (spiss), Felix Obada (kant) og Muriel Lawal har vært på Start-treningene denne uka.

— Afrikanerne har gjort et godt inntrykk. De er bra med ballen, og det er først og fremst i spillet at jeg ser at dette er gode spillere, sier Odd Berg.

Fredag er det spill på stor bane. Da tror Start-assistenten alle fire vil vise seg bedre fram.

Sunday Akinbule viser seg frem hos Start. Foto: Håvard Karlsen

— Da vil de få demonstrert hurtigheten sin, teknikken sin, og sånne ting, sier Berg. - Er det spillere som kan komme til Start og gjøre en god jobb?

— Dette er først og fremst for å se dem og teste ut. Vi ønsker å skaffe oss et nettverk, sier Berg.

De fire afrikanske prøvespillerne kommer gjennom nettverket til kristiansanderen Kenth Haugeland. Han jobber blant annet sammen med Johan Eriksson, som er sønnen til den legendariske treneren Sven-Göran Eriksson.

— Dette er den første kontakten vi har med dem, sier Berg.

Rask og sterk

Dette er Kenth Haugeland, som har tatt med seg de fire spillerne på Start-trening. Foto: Håvard Karlsen

Haugeland, som ikke ønsket å snakke med pressen tidligere i uka, var russ sammen med administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.— Han har jeg holdt en god dialog med de siste åtte månedene, egentlig. Han hadde noen spillere som hadde lyst å vise fram til oss. Så lenge det ikke er noen stor økonomisk risiko for oss å gjøre det, er de velkomne, sier Øgrey Brandsdal.

Prøvespillerne, som skal trene med Start ut denne uka, legger ikke skjul på at de ønsker seg en overgang til Start.

— Jeg ønsker selvsagt å få en kontrakt her. Jeg ønsker å løfte denne klubben til nye høyder, sier spissen Sunday Akinbule.

- Hva slags spiller er du?

— Jeg er en rask, sterk og fysisk spiss, og jeg har et godt skudd, sier Akinbule.

Imponerte på skytetrening

Det viste han til de grader fram da det var skytetrening på Sparebanken Sør Arena tirsdag. Da fikk Donn-keeper Andreas Hoppestad kjørt seg.

— Han skjøt utrolig hardt, sa Hoppestad til Fædrelandsvennen etter treningen.

Felix Obada tester skuddfoten på Start-trening. Foto: Håvard Karlsen

— Jeg skyter hardt, det er også en av styrkene mine. Jeg kan skyte fra langt hold, fra alle vinkler, og er også flink til å plassere skuddene, sier Akinbule.18-åringen sier han har vært innom klubber som Abia Warriors og Giwa FC i hjemlandet, og han har også flere landskamper for Nigerias U23-lag.

Akinbule har ikke kontrakt nå, og er dermed tilgjengelig gratis.

— Jeg ønsker å finne meg en klubb i Europa.

God CV

Kantspilleren Felix Obada er spilleren med best CV av prøvespillerne. Han har spilt for Moroka Swallows på nest høyeste nivå i Sør-Afrika. Frem til i fjor var Johannesburg-klubben i den sørafrikanske eliteserien. I 2008 prøvespilte Obada med Malmø FF. Tidligere har 25-åringen spilt 13 U-landslagskamper for Sør-Afrika.

Han har 182 kamper i den sørafrikanske ligaen og 20 scoringer, mens han har assistert 22 mål, ifølge transermarkt.co.uk.

— Kontrakten min i Sør-Afrika gikk ut i forrige måned, så nå er jeg her for å vise meg fram, sier Obada.

- Hva slags spiller er du?

— Jeg er en høyrekant med god fart og en god innleggsfot, sier Obada.