CANMORE: Mens det norske jentene ble hyllet på seierspallen i Canmore, tuslet Charlotte Kalla ensom rundt på stadion etter å ha gått inn til en meget skuffende 15. plass på Ski Tour Canadas sjette etappe.

Den meritterte 28-åringen med to OL-gull og en rekke VM-medaljer skulle redde svenskenes ære i Ski Tour Canada. Slik har det på ingen måte blitt. Nå ligger Kalla på åttendeplass i sammendraget, nesten fem minutter bak sammenlagtleder Heidi Weng, som spurtslo Therese Johaug på skiathlon onsdag kveld.

Weng leder nå med 2,9 sekunder på Johaug i sammendraget.

Hadde ikke ork

— Det var tungt. Jeg hadde ikke ork i disse tøffe stigningene, sier en fortvilet Kalla til Adresseavisen.

Hun har ikke peiling på hva som er årsak til svikten.

— Jeg har ingen anelse. Det skulle jeg absolutt ha hatt svaret på.

- Hva tror du?

— I dag kan det jo skyldes at høyden spilte inn. Når jeg ikke er i slag så responderer jeg ikke bra på høyden.

Lever i håpet

Kalla sier at hun nå lever i håpet om at formen skal bli bedre til fredagens 10-kilometer, en øvelse hvor hun tidligere har vunnet både OL— og VM-gull.

SPURTOPPGJØR: Heidi Weng vant skiathlonen foran Therese Johaug. Weng beholder dermed ledelsen i sammendraget. Foto: Rune Petter Ness

Therese Johaug føler virkelig med Kalla.— Jeg skjønner at når hun er inne i en ond sirkel så er det vanskelig å mobilisere og ha tro på det du holder på med. Det er veldig synd, sier Johaug og fortsetter:

— Hun tok jo medalje på denne distansen i Falun i fjor. Det har ikke vært hennes sesong rett og slett. Det er veldig leit og det er fælt å stå og se på.

Nå smiler Weng

Johaug ønsker Kalla hjertelig velkommen tilbake til Oslo for å trene med henne og Marit Bjørgen. Trioen har tidligere trent sammen.

— Hun har ikke vært i slag underveis i denne touren, og heller ikke i sesongen. Det er kanskje greit for henne at sesongen snart er ferdig, sier Johaug.

Etter nedturen på sprinten tirsdag strålte Heidi Weng etter å ha vunnet spurten på skiathlon onsdag kveld.

— Det var en fin dag. Klassiskdelen var best. Jeg jobbet hardt for å følge Therese på skøytingen. Det er bra å gi Therese kamp, smiler Weng.

Lurer du på hvorfor Odd-treneren klikket på OL-vinner Krog? Hør Adressa-sportens podkast her: