Ski Tour Canada er blitt en duell mellom Heidi Weng og Therese Johaug.

Under onsdagens 15 kilometer med skibytte tok Johaug over sammenlagtledelsen via innlagte spurter underveis i rennet, men Weng tok tilbake ledelsen ved målgang.

På oppløpet var Weng overlegen i kamp mot Johaug. Weng leder nå sammenlagt med 2,9 sekunder. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre onsdag, samme plassering som hun nå har i sammendraget.

— Jeg var veldig sint

Seieren kom dagen etter at Weng og Johaug falt i samme sving og røk ut av sprinten.

En tydelig nedbrutt Weng fikk trøst av smører Stein Olav Snesrud før hun gikk inn i løpernes omkledningstelt på stadion sent tirsdag kveld. Først etter tolv minutter alene var hun klar for å møte pressen.

Onsdag var hun klar for å revansjere tirsdagen.

— I går var jeg nesten på gråten. Jeg var veldig sint før rennet i dag og forsøkte å ha fokus, sier Weng i intervjuet med arrangøren.

– Det er 50/50 mellom oss nå med tanke på sammenlagtseieren. Jeg hadde ingen toppdag i dag og er fornøyd med løpet. Heidi var sterkere enn meg mot slutten i dag. Alt er mulig de kommende dagene, og fredagen blir viktig. Jeg er nødt til å konsentrere meg mot de to neste løpene også. Det er ikke over ennå. Hvile kan vi gjøre etter sesongen, sier Johaug.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi vier hele sendingen til seriestarten i fotball: