Viking-bloggen - Hans Petter Jørgensen (HP) Foto: Lars Idar Waage

Michael Haukås er en medisinsk test unna kontrakt med Viking. Mottakelsen er mildt sagt lunken. Er det ikke rart hvordan fotballfolket er så skråsikre når fotballen faktisk er umulig å forstå seg på?

BAKGRUNN:

For øyeblikket er Leicester City Football Club en hel fotballverdens skinnende fyrtårn av håp. Laget som for et år siden lå helt i bunn av Premier League, laget som de flest tippet som nedrykkskandidat denne sesongen, laget som består av spillere kjøpt på billigsalg topper Premier League i februar 2016. I helgen vant Leicester 3-1 på bortebane mot Manchester City. Kampens øyeblikk(for meg i alle fall) var forspillet og prestasjonen til Riyad Mahrez på 2-0 scoringen. En scoring som oppsummerer hva Leicester anno 2015/2016 handler om. En fantastisk blanding av guts, vilje og glimt av pur fotballklasse.

Riyad Mahrez kostet Leicester City 400.000 pund. Manchester City kjøpte Raheem Sterling for 49 millioner pund sist sommer. Du kunne altså kjøpt 122 Riyad Mahrez for Sterling-pengene.

På topp har Leicester en energibunt ved navn Jaimie Vardy. Vardy er en like stor Askeladden-historie som Mahrez. En spiller som vokste opp med fotlenke og spilte amatørfotball for bare 2-3 år siden. Nå ser det ut til at Vardy vil lede Englands angrep under fotball-EM til sommeren.

I tillegg har laget som nå leder Premier League med fem poeng en rekke spillere som var avskrevet av tidligere lag. Spillere som Drinkwater, Albrighton, Huth og Danny Simpson. Som de må nyte denne tiden!

Jeg skriver alt dette for å si at ingen av oss vet hvordan Michael Haukås vil gjøre det i Vikings mørkeblå drakt. Leicester City viser ettertrykkelig at i fotballen er det ikke nødvendigvis slik at 2+2 blir 4. Haukås er like gammel som Jamie Vardy. Foran 2015-sesongen var han skadet en lang periode. Det kan ta tid å finne tilbake til fotballformen etter langvarig skade. Haukås har tatt noen omveier i karrieren. Så klart han kan ”ta en Vardy” i Viking!

I en ung stall tilfører også Michael Haukås solid Tippeliga-erfaring. Han har også mastergrad i idrett fra Universitet i Nordland. Kanskje det kan bli nyttig? Det vitner uansett om en fyr som ikke bare sløver foran Play Station på fritiden.

Så klart jeg skjønner at folk er skeptiske til at Viking signerer en spiller som Haugesund ikke vil ha. Jeg skjønner også at folk undrer seg over hvorfor Viking lot Vidar Nisja gå for så å hente Haukås. Kanskje begge to trengte et miljøskifte. Kanskje begge vil vokse på nettopp det?

Vi kan synse så mye vi vil, men når det kommer til stykket kan vi bare lene oss tilbake og nyte at Leicester gjør alle spådommer til skamme. Det er ikke sikkert det holder helt inn, men for tiden gir laget håp til alle som ikke har store pengebinger og hodebry for alle som er skråsikre på at de kan fotball.

Hva mener du? Fortsatt bombesikker på at Haukås er en dårlig løsning?

Les om nattens store hendelse: