Von Miller og resten av Denver Broncos-forsvaret triumferte igjen da Carolina Panthers ble slått 24-10 i årets Superbowl.

Panthers' Quarterback Cam Newton ble lørdag kåret til sesongens mest verdifulle spiller (MVP) i NFL, etter å ha ført laget sitt til 17 seirer på 18 kamper med et angrepsfyrverkeri. Søndag kom han brutalt ned på jorda.

MER OM SUPERBOWL 50:

To ganger taklet Miller ham så han mistet ballen til motspiller. Det resulterte i 15 Broncos-poeng. Første gang, i 1. periode, kastet Broncos-spiller Malik Jackson seg over den løse ballen i Panthers' målsone. Neste gang, drøyt tre minutter før slutt, fikk Broncos ballen dypt i motstanderens sone. Rett etter løp C.J. Anderson inn poengene som punkterte kampen.

Denne taklingen av Von Miller avgjorde Superbowl. Carolina Panthers lå under med bare seks poeng da Cam Newton drøyt tre minutter før slutt mistet ballen til motspiller. Denver Broncos vant 24-10. Foto: Richard Mackson, USA Today Sports / NTB scanpix

Fiasko for NewtonSiste gang Newton glapp ballen etter å ha blitt taklet av Vonn, hadde han sjansen til selv å kaste seg over den, men trakk seg. Det øyeblikket kommer han til å måtte tåle kritikk for i lang, lang tid. Panthers lå under med bare seks poeng da Broncos-forsvaret gjorde sin fjerde og siste ballerobring.

Til sammen ble Newton taklet med ballen hele sju ganger av ligaens beste forsvar. Miller var et opplagt valg som kampens MVP.

Kampens store spiller Von Miller løfter trofeet etter at Denver Broncos vant Superbowl. Lagets superstjerne og quarterback Peyton Manning holder seg i bakgrunnen. Foto: Mike Blake, Reuters / NTB scanpix

— Jeg er så stolt av gutta mine. Dette skal vi feire veldig, sa Miller, som i 2011 var 2.-valg i NFL-draftet. Broncos valgte ham rett etter at Panthers valgte Cam Newton.Broncos har blitt båret frem av forsvaret hele sluttspillet. Det var også det som gjorde at Broncos gikk seirende ut av duellen mellom Peyton Manning og Tom Brady i semifinalen.

Denver-forsvarer Malik Jackson feirer etter å ha scoret kampens første touchdown i Superbowl søndag. Han kastet seg over ballen i målsonen etter at lagkamerat Von Miller taklet Carolina-quarterback Cam Newton. Foto: Stephen Lam, Reuters / NTB scanpix

Ny opplevelseCarolina Panthers hadde ikke ligget under i sluttspillet. Av 120 spilte minutter i de to tidligere kampene hadde laget ledet i 114. Søndag scoret Broncos i kampens første angrep, via det første av tre trepoengspark fra Brandon McManus, og ga aldri fra seg ledelsen.

Vonns takling av Newton som førte til Jacksons touchdown sørget for at det sto 10-0 etter 1. periode. Panthers reduserte med sitt eneste touchdown tidlig i 2. periode, men Broncos vant både 3. og 4. periode.

Denver Broncos er mester for tredje gang. Laget vant Superbowl i 1998 og 1999, i de to siste årene av karrieren til quarterbacklegenden John Elway, som i dag er klubbdirektør. Søndagens seier var trolig Peyton Mannings svanesang. Også han er selvskreven til Hall of Fame.

Superbowl handler også masse om showet rundt. Her synger Lady Gaga nasjonalsangen: