Forsvaret avgjorde Superbowl: - Jeg er så stolt

Angrepsstjernene ble kneblet i søndagens Superbowl.

Von Miller og resten av Denver Broncos-forsvaret triumferte igjen da Carolina Panthers ble slått 24-10 i årets Superbowl.

Panthers' Quarterback Cam Newton ble lørdag kåret til sesongens mest verdifulle spiller (MVP) i NFL, etter å ha ført laget sitt til 17 seirer på 18 kamper med et angrepsfyrverkeri. Søndag kom han brutalt ned på jorda.

MER OM SUPERBOWL 50:

To ganger taklet Miller ham så han mistet ballen til motspiller. Det resulterte i 15 Broncos-poeng. Første gang, i 1. periode, kastet Broncos-spiller Malik Jackson seg over den løse ballen i Panthers' målsone. Neste gang, drøyt tre minutter før slutt, fikk Broncos ballen dypt i motstanderens sone. Rett etter løp C.J. Anderson inn poengene som punkterte kampen.

Fiasko for NewtonSiste gang Newton glapp ballen etter å ha blitt taklet av Vonn, hadde han sjansen til selv å kaste seg over den, men trakk seg. Det øyeblikket kommer han til å måtte tåle kritikk for i lang, lang tid. Panthers lå under med bare seks poeng da Broncos-forsvaret gjorde sin fjerde og siste ballerobring.

Til sammen ble Newton taklet med ballen hele sju ganger av ligaens beste forsvar. Miller var et opplagt valg som kampens MVP.

— Jeg er så stolt av gutta mine. Dette skal vi feire veldig, sa Miller, som i 2011 var 2.-valg i NFL-draftet. Broncos valgte ham rett etter at Panthers valgte Cam Newton.Broncos har blitt båret frem av forsvaret hele sluttspillet. Det var også det som gjorde at Broncos gikk seirende ut av duellen mellom Peyton Manning og Tom Brady i semifinalen.

Ny opplevelseCarolina Panthers hadde ikke ligget under i sluttspillet. Av 120 spilte minutter i de to tidligere kampene hadde laget ledet i 114. Søndag scoret Broncos i kampens første angrep, via det første av tre trepoengspark fra Brandon McManus, og ga aldri fra seg ledelsen.

Vonns takling av Newton som førte til Jacksons touchdown sørget for at det sto 10-0 etter 1. periode. Panthers reduserte med sitt eneste touchdown tidlig i 2. periode, men Broncos vant både 3. og 4. periode.

Denver Broncos er mester for tredje gang. Laget vant Superbowl i 1998 og 1999, i de to siste årene av karrieren til quarterbacklegenden John Elway, som i dag er klubbdirektør. Søndagens seier var trolig Peyton Mannings svanesang. Også han er selvskreven til Hall of Fame.

Superbowl handler også masse om showet rundt. Her synger Lady Gaga nasjonalsangen:

(©NTB)

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.