START – VIKING 2-1 (0-0):

KRISTIANSAND (aftenbladet): Det ble tap for Viking i lagets første skikkelige test for året. Trener Kjell Jonevret var mellomfornøyd.

— Relasjonene fantes ikke, men det er vel greit at dette skjer så tidlig og i en treningskamp, sa han til FVN etter kampen.

- Får du noen svar i en kamp så tidlig på året?

— Ja, det får man. Jeg tror vi kommer til å ha en sterk sentral midtbane. Når vi har litt tålmodighet, er det ganske bra, men vi slurver for mye, sier Jonevret, som mener det blir spennende å jobbe med laget framover, og nevner spesielt angrepsspillerne.

Start-trener Steinar Pedersen slår ut med armene på sidelinjen, men kunne si seg fornøyd etter kampen. Foto: Thomas Hegna

Viking stilte med sitt antatt beste lag av disponible spillere, men startet litt tamt mot Start i årets andre oppkjøringskamp. Både Abdisalam Ibrahim og Karol Mets slo farlige feilpasninger i rimelig upressede situasjoner.Viking kom til sin første halvsjanse etter 10 minutter i Sørlandshallen, men Suleiman Abdullahi fikk ikke skikkelig treff med hodet på corneren fra André Danielsen.

Start kom til et par farlige innlegg fra sin venstrekant, etter Viking-feilpasninger som ble snappet opp, men Iven Austbø var på rett sted og fikk fistet ballen ut i feltet.

Feilpasninger innledningsvis

Viking fortsatte med feilpasninger som Start forsøkte å utnytte. Etter snaue 20 minutter snappet Espen Hoff en pasning fra Danielsen som var ment mot Bjørn Daniel Sverrisson. Hoff fortsatte på egenhånd, men skuddet gikk en halvmeter utenfor.

Midtveis i omgangen festet Viking et lite grep om kampen, men det ble aldri farlig foran målet til Håkon Opdal i Start-målet.

Samuel Adegbenro viste friske takter i perioder, og kombinerte fint med Suleiman Abdullahi flere ganger. Men det manglet på effektivitet og presisjon i de avgjørende øyeblikkene.

Espen Hoff var til tider frisk for Start.

Det samme kan sies om Usman Sale. Flere ganger viste Vikings nye nigerianer fart og teknikk, men han gikk seg ofte fast da han nærmet seg 16-meteren.37 minutter ut i kampen kom Vikings første store sjanse. Anthony Soares slo en herlig vektet pasning i bakrommet mot Patrick Pedersen. Spissen banket til på spretten, men ballen strøk utenfor.

Viking hadde et par sjanser til mot slutten av omgangen, men de første 45 minuttene ebbet ut med 0-0. ## 2. omgang

Viking satte inn Aniekpeno Udo for Patrick Pedersen i pausen. Steinthor Thorsteinsson erstattet Usman Sale. Udo løp seg fri allerede to minutter ut i omgangen, Starts Henrik Robstad fikk gult kort etter å ha meid Viking-spissen ned. Frisparket endte i corner.

Den slo Danielsen perfekt inn foran mål. Der sto Udo mutters alene og nikket inn 1-0 til Viking. Da var det fire minutter av omgangen. Udo feiret scoringen med herlig baklengs salto. Like etterpå burde Abdullahi gitt Viking 2-0, men skuddet fra kloss hold føk over.

Viking og Start hadde begge sine gode perioder, men Start var til slutt det sterkeste laget. Foto: Thomas Hegna

Viking-spillerne var bevegelige og skrudde virkelig opp tempoet i denne perioden. Start hadde mer enn nok med å henge på.Kvarteret ut i omgangen kom imidlertid Start på en sjelden visitt foran Vikings mål. Et flott angrep endte i at Lasse Sigurdsen (18) vendte opp og banket ballen til venstre for Iven Austbø til 1-1. Der ga Viking-forsvaret ham for mye tid og rom.

Start snudde kampen

Start hadde fått blod på tann nå. Samtidig som Viking tømte seg med mye folk framover og ikke rakk tilbake. 64 minutter var spilt da Start kombinerte flott. Ballen havnet ut til Mathias Rasmussen — som fikk stå flere meter alene bak André Danielsen.

Rasmussen klinket til med venstrebeinet – ballen suste inn i lengste hjørnet til venstre for Austbø. Plutselig hadde Start snudd til 2-1-ledelsen i hallen de så sjelden taper i.

Like etter var samme Rasmussen frampå igjen. Unggutten kom seg fri med et flott rykk mellom Thorsteinsson og Danielsen, men avslutningen traff stolpen.

Viking satte inn Julian Ryerson for Adegbenro etter 70 minutter. Like etterpå kom Mathias Bringaker inn for Abdullahi på topp.

Konklusjonen

Start, som tapte 0-2 for Bodø/Glimt i sin første treningskamp, hadde ok kontroll på Viking mot slutten av kampen. Dermed ebbet oppgjøret ut med 2-1 til de gulkledde fra sør.

For Vikings del var det en del positivt å ta med seg. Til tider hadde de full kontroll på Start, spilte fin og bevegelig fotball med fart, men effektiviteten på siste tredjedel må bli bedre de neste fem ukene fram til seriestart.

Aniekpeno Udo viste at han kan score. Usman Sale viste bedre igjen enn mot Vidar – og har tydelig potensial. Bakover kunne de vært mer skjerpet på både 1-1 og 1-2, de ga Start litt mye rom på begge scoringene.