BOGAFJELL (Aftenbladet): Sandnes Ulf viste gode takter og banket EIK 3-0 i treningskampen på Bogafjell kunstgress lørdag formiddag.

Vidar Nisja, i drakt nummer 7 og med kapteinsbindet rundt armen, storspilte og satte også sitt første mål for de lyseblå da han la på til 2-0 tidlig i andre omgang.

— Det var godt å få det første målet. Det er alltid litt spesielt, og deilig å få unnagjort. Så slipper jeg mas om det. Forhåpentligvis er det det første i rekken av mange, sier Nisja, smilende til Aftenbladet etter kampen.

Betenkt om Haukås-overgangen

Kort stund før han gikk ut på banen mot EIK, ble det kjent at Viking hadde signert Michael Haukås, som ikke fikk fornyet kontrakt med FK Haugesund etter fjorårets sesong. Det fikk blant annet enkelte Viking-fans til å reagere på sosiale medier.

HER ER NOE AV DET SOM BLE MELDT:

Vidar Nisja selv sier at han ikke vet hvilke begrunnelser Viking har hatt for å hente Haukås, men at han håper haugesunderen gjør det bra i klubben.

— Men er det ikke litt spesielt å slippe en spiller som deg, for så å signere en mann som ikke var god nok for Haugesund?

— Ja, det kan du si. Men det er ikke jeg rett mann til å svare på. Jeg er fornøyd med å være her, og har sklidd godt inn i gruppa, sier den ydmyke jærbuen.

En helt ny rolle

Og med tanke på rollen Nisja har fått i Sandnes Ulf, er det kanskje ikke så rart at han er glad for å være der han er nå. For på mange måter er Vidar Nisja i Sandnes Ulf en helt annen spiller enn den han var i Viking.

I Stavanger var han riktignok en publikumsfavoritt, men gjennom alle årene hans i klubben var han stort sett en spiller som var inn og ut av laget.

Over natten, med klubbskiftet til Sandnes Ulf, har han plutselig blitt blant de største navnene i klubben. Nisja innrømmer at det er en omstilling.

— Ja, det er jo en litt annen situasjon. Og det er det som er litt kjekt. Det blir en annen utfordring enn den jeg hadde i Viking. Det blir spennende på et personlig plan å påta meg en litt annen rolle, sier han.

- I dag spiller du med nummer 7 på drakten og kapteinsbindet rundt armen. De gjør virkelig stas på deg?

— Ja, det er kjekt det. Jeg setter pris på det, smiler han.

Aktuell som Ulf-kaptein

Bengt Sæternes har fortsatt ikke tatt en endelig avgjørelse på hvem som blir kaptein for Sandnes-laget i 2016, men han innrømmer at Nisja er en høyaktuell kandidat. Nisja bar også bindet i den første treningskampen mot Lyngdal.

— Jeg har ikke hørt noe om det ennå, men jeg sier på ingen måte nei takk om jeg får det. Det hadde vært stas det.

Sæternes er i hvert fall tydelig på at Nisja kommer til å ha en svært sentral rolle i årets Sandnes Ulf-lag.

— Han tilfører energi og er en annen type her enn i Viking. Han får ansvar og byr på seg selv, og kommer til å bli en nøkkelspiller for oss i år. Han er kravstor, står på og jobber hardt. Så det er bare å glede seg, sier Ulf-treneren.

Solid seier over EIK

Sæternes fikk se et meget godt Sandnes Ulf-lag banke EIK 3-0. Det var riktignok spillemessig jevnt i starten, og EIK gjorde det på ingen måter lett for Sandnes-laget, men de lyseblå hadde grei kontroll.

Etter 36 minutter burde de tatt ledelsen da Vidar Nisja ble felt og fikk straffe. Niklas Sandbergs forsøk ble reddet. Det virker imidlertid som EIK mente at Ulf fortjente å få prøve seg igjen – for på det påfølgende angrepet rotet EIKs målvakt, prøvespiller Stefano Kunchev fra Levski Sofia, det til da han begynte å trikse med ballen som bakerste mann.

Niklas Sandberg snappet ballen og ble felt av keeperen. Denne gangen var det Marius Helle som tok straffen – og da ble det scoring.

Lekende god Zajic

I andre omgang entret Bojan Zajic banen – og han viste seg straks frem for Ulf-fansen. Med et fantastisk driv satte han fart fremover og tredde elegant gjennom Vidar Nisja som på nydeligvis chippet ballen inn til 2-0. Samme Zajic serverte like før slutt Pontus Engblom som punkterte det hele med 3-0-scoringen.

— Det er godt å begynne med kamper igjen, selv om det fortsatt bare er treningskamper. Jeg synes det ser bra ut. Vi gjør en solid kamp og scorer fine mål. Vi har fortsatt litt å gå på, men det er enda veldig tidlig, oppsummerer Vidar Nisja.

— Det er enda tidlig, men dette var i hvert fall positivt. Vi har bra dekning på alle plasser, og det ser lovende ut, avslutter Sæternes.

Neste treningskamp for Sandnes Ulf er mot Bryne i Randaberg Arena neste lørdag.