Den 15-årige sønnen av tidligere Bryne, Nottingham, Leeds og Manchester City-spiller Alf Inge R. Håland, kom ikke på scoringslisten, men gjentatte ganger viste han prov på sitt sine spissegenskaper da han spilte andre omgang, den omgangen Bryne i størst grad dominerte mot Vidar og scoret to av sine tre mål.

— Tøft

— Kjekt å få debutere, men jeg merket at dette var tøffere fysisk og gikk fortere enn på aldersbestemte lag, medgir Braut Håland overfor Aftenbladet etter kampen. Om en uke drar han med G16-landslaget til England for å spille nye kamper med flagget på brystet.

Bryne-trener Gaute Larsen lover flere innhopp for unggutten i treningskampene, gjerne også når serien starter 6. april.

— Vi har flere lovende unggutter utenom Erling, og vil nok få se de i seriekamper også, sier Larsen som er godt fornøyd etter Brynes andre testkamp for året.

— Vi spilte med stor intensitet og stort engasjement slik jeg ønsker at det skal være. Før pause presterte vi noen utrolig flotte angrep, men vi fikk også se at det ble litt hektisk det siste kvarteret før pause da Vidar var gode, sier Larsen.

Kommende helg er Viking motstander i Randaberghallen, og allerede onsdagen etter er det naborivalen i 1. divisjon, Sandnes Ulf, som stiller til treningskamp.

HÅLAND ER IKKE DEN ENESTE TIDLIGERE LOKALE FOTBALLPROFILEN MED EN SØNN SOM MARKERER SEG:

Får svar mot Viking

— Kampene mot Viking og Sandnes Ulf vil gi oss gode svar på hvor vi står. Vi har fått fin matching mot både Ålgård (3-0) og Vidar, men det blir noe annet når motstanden er av elite- og 1.-divisjonsstandard. Da vil vi også begynne å spille inn de 11 vi mener er best her og nå, sier Bryne-treneren som faktisk fikk se laget dominere aller mest etter at han gjorde åtte bytter i pausen.

Betryggende var det å se at begge de ordinære spissene, Aram Khalili og Oddbjørn Skartun, kom på scoringslisten, at Bjørnar Holmvik (kaptein) fortsatt er sterk sentralt, og at unge gutter som Magnus Retsius Grødem, Truls S. Vagle, Pål Fjelde og Robert Undheim ser ut til å fortsette utviklingen.

Nykommer Fitim Kastrati (ex. Hønefoss) viste i glimt at han har dribleferdigheter som kan få supporterne tilbake på tribuene.

Vidar var på ingen måte underlegent i testkampen på Bryne. Forrige helg skapte laget flere muligheter da det ble tap 1-3 for Viking, denne gangen hadde veterantrener Gaute Johannessens utvalgte en rekke store scoringssjanser det siste kvarteret av første omgang, men endte til slutt med null for og et par litt lette baklengsmål.

— Bryne var uten tvil hvassere enn oss, men vi holdt godt følge. Alt i alt er jeg godt fornøyd, sier Johannessen som disponerer en av regionens beste midtstoppere i Daniel Berntsen og i tillegg har et unge, pågående gutter som Sondre Bjørshol, Sander Flåte og Eden Zomah som kan ta steget videre oppover i divisjonene.