Theodorsen tok Norges aller første gull i Ungdoms-OL noensinne i 2012, og har også dominert junior-NM i 2012 og 2014 med flere medaljer.

Etter en imponerende innledning på sin første sesong som senior, er hun nå klar å gå verdenscup på Lillehammer kommende helg.

— Silje har vært et ekstraordinært talent helt fra vi tok henne ut til Ungdoms-OL og hun vant sprinten der i Innsbruck i 2012, kommenterer langrennssjef Åge Skinstad.

Hun er imidlertid eldre enn dagens største stjerner på kvinnesiden når hun får sin første sjanse i verdenscupen. Therese Johaug og Heidi Weng var bare 18 år da de debuterte, mens Marit Bjørgen var tre måneder unna 20-årsdagen sin. Silje Theodorsen ble 20 i september.

— Vi har tradisjon for at jentene er litt yngre. Det startet helt tilbake til 1980. Da var Brit Pettersen med som junior til OL i Lake Placid. At jentene er litt yngre enn guttene er ganske vanlig, kommenterer Skinstad.

Det er imidlertid langt mellom pangstartene i verdenscup-sammenheng. De færreste klarer å ta verdenscuppoeng i debuten. Therese Johaugs 8. plass - en måned før hun tok VM-bronse - skiller seg ut.

— Man må være veldig bevisst på overgangen. Det blir en helt annen form for konkurranse når de beste ikke er med. For å bli bedre må man smake på hva som skal til, sier Åge Skinstad.

For Silje Theodorsen er det en drøm som nå gå i oppfyllelse.

— Jeg har ikke turt å drømme om det en gang denne sesongen. Jeg har prøvd å ha fokus om å gå gode renn og ikke tenke på det i det hele tatt Men man har tenkt på det når man var liten. Sånn sett har det vært en drøm, sier 20-åringen.

Også Ragnhild Haga, Silje Øyre Slind og Mari Eide vil debutere i verdenscupsammenheng på Lillehammer.

Slik debuterte dagens skistjerner i verdenscupsirkuset:

  • Marit Bjørgen: 39. plass på sprint i Engelberg (Sveits) i desember 1999. 19 år og 9 måneder gammel.

  • Therese Johaug: 8. plass på 10 kilometer klassisk i Otepää (Estland) i januar 2007. 18 år og 7 måneder gammel.

  • Heidi Weng: 39. plass på 10 kilometer fristil på Beitostølen i november 2010. 18 år og 4 måneder gammel.

  • Kristin Størmer Steira: 46. plass på 30 kilometer fristil i Holmenkollen i mars 2002. 20 år og 10 måneder gammel.

Ingen av de aktuelle landslagsjentene har vært tilgjengelig i dag.