TROMSDALEN: Det unge skitalentet skal i år bryne seg mot verdens beste langrennsløpere når hun debuterer som seniorløper.

– Målet i år er å utvikle meg som skiløper. Jeg har ingen konkrete målsettinger, for jeg aner rett og slett ikke hvor jeg står, men det er et mål i det fjerne om å komme med til U23-VM. Jeg tok bronse i U23-NM i fjor og Norge er verdens beste skinasjon, men der er også løperne ett og to år eldre, så vi får se. Jeg er uansett utrolig klar for å komme i gang med seniorkarrieren, sier Silje Theodorsen, som fylte 20 år i august,til iTromsø.

Opp i høyden

Onsdag var hun raskeste kvinne i et testløp i regi av Team Nord-Norge.

På det 5,4 kilometer lange løpet over 230 høydemeter oppe i Tromsdalen, klokket hun inn på 25.30. – Det var en bra tid. Hun perset med 20 sekunder fra i sommer og viser utvikling og bra form, sier Team Nord-Norge-trener Jostein Vinjerui.

I helgen reiser hun 12 dager til Ramsau for høydetrening med Team Trøndelag.

– Jeg gleder meg til å få gått litt på ski igjen. Det er lenge siden.

– Det er helt uproblematisk at hun reiser. De hadde et forfall og dette blir bra for Silje og har kommet i stand gjennom vårt gode samarbeid, sier Vinjerui.

Til Mallorca

Etter 12 dager i Østerrike, bærer det en kjapp tur hjem til Tromsø, før Theodorsen og resten av Team Nord-Norge drar videre på ny treningsleir i spanske Mallorca.

– Det er en hektisk tid med mye trening. Jeg har vært skadefri og fått trent godt hele sommer, så jeg er veldig fornøyd med oppladningen til nå, sier Theodorsen.

Vinjerui mener også i år bør være en sesong uten helt klare målsettinger.

– Er du topp 10 i Norge, er du topp 15 i verden. Silje kommer til å møte tøff konkurranse hele veien i de fleste konkurransene. Nå gjelder det å forberede seg godt til sesongen. U23-VM kan gjerne være en gulrot, men bør ikke være et mål. Norge sender tradisjonelt sett få løpere dit, og kommer hun med dit, vil det være veldig sterkt, så vi får se. Men hun er i godt slag og i fin utvikling, smiler Vinjerui.