Theodorsen har overbevist i de første to helgene av skisesongen. Lørdag ble hun åttende beste norske på 10 kilometer fri på Beitostølen. Om snaue to uker går verdenscupen av stabelen på Lillehammer der Norge har 16 plasser. Dermed er tromsøjenta automatisk i diskusjonen for en plass i verdenseliten etter fem renn som seniorløper.

– Skulle hun gå så bra i helga at hun er aktuell til Lillehammer ville det være en stor bonus, sier trener Jostein Vinjerui.

Selv sier Theodorsen at resultatene så langt er over all forventning.

– Vi har lagt en plan om at jeg skal være i form til Skandinavisk cup i midten av desember, sier Theodorsen, som sammen med resten av laget i går kveld kom til Gålå der helgas Norgecup-konkurranser skal gås.

Hyller pappa

Dit skal også en annen sentral person for Theodorsen, nemlig pappa Jim. Han reiste både til Muonio for halvannen uke siden, samt i helga på Beitostølen. Av personer som kjenner skimiljøet i Tromsø karakteriseres Theodorsen som meget viktig for 20-åringens framganger i høst.

– Hadde det ikke vært for pappa ville jeg aldri vært der jeg er nå. Jeg har gjennom oppveksten vært med i mange forskjellige idrettsmiljøer, men han har vært med hele veien som hovedtrener, mental trener og kompis, sier Theodorsen, som i helga flyttet bort fra laget og bodde på hotell sammen med pappa Jim fra torsdag til søndag.

– Vi hadde litt dårlig plass på hytta, så jeg tok initiativet til at hun skulle bo på hotell med Jim, sier trener Vinjerui, som kaller samarbeidet med Jim Theodorsen «tett og godt».

— Har Jim Theodorsens rolle vært litt av nøkkelen til Siljes gode resultater?

– Å ha folk som kan være tett rundt seg er bare bra, sier Vinjerui, som sier teamet legger opp til at foreldre kan være med rundt laget hvis de ønsker.

Det hylles av Jim Theodorsen.

– Det er erfarne folk i teamet i både Jostein Vinjerui og Dag Elvevold. Jeg opplever dem som inkluderende både overfor meg og de andre av foreldrene, sier Jim Theodorsen, som ikke vil overvurdere sin egen betydning for datterens strålende sesongstart.

– I en sportsverden er det fint å ha med en mamma og en pappa noen ganger, sier han.

- Pappajente

Stortalentet selv setter pris på hjelpen fra Theodorsen senior, som for Tromsø-folk er mest kjent som administrerende direktør i Dagligvaregruppen som eier de lokale Eurospar-butikkene, men også har en bakgrunn som hundekjører på høyt nivå.

– Han er en bra treningskamerat, og kjenner meg, og formen min nesten bedre enn jeg gjør selv. Når jeg er i Tromsø trener han en økt om dagen med meg. Jeg får høre det innimellom av lagkameratene mine, men jeg er en pappajente, og han synes også det er gøy å være med, sier Silje Theodorsen.

– Jeg kan snu på det, og si at jeg er heldig og privilegert som har noen som drar meg ut på trening, sier Jim Theodorsen, som legger til at han ikke var på Beitostølen kun for å følge datteren i skisporet, men også i arbeidsøyemed.

De neste dagene vil Theodorsen forberede seg til den viktige Norgescup-helga på Gålå der det er gode skiforhold.

– Det er en tredagers mini-tour der sammenlagtresultatene fra fredag og lørdag slås sammen til en jaktstart søndag. Jeg gleder meg, sier Silje Theodorsen.