GÅLÅ/TROMSØ: Langrennssjef Åge Skinstad var på Gålå fredag og så Theodorsen i aksjon. Tromsøjenta var 3,44 sekunder bak vinneren Ragnhild Haga.

– Hun ble nummer fem og var beste U23-løper. Det er bra, sier Skinstad til iTromsø.

Skinstad gratulerte Theodorsen med et godt løp og likte det han så.

– Absolutt. Silje var veldig god mot slutten av fjorårssesongen og har klart å følge det opp på en veldig bra måte. Det vi ser er veldig bra og positivt. Det lover godt med tanke på fremtiden, sier Skinstad.

Med sprinten i dag viste Theodorsen at hun fortsatt kan klare å komme med på nasjonal kvote til verdenscupløpene på Lillehammer 5.-7. desember. Totalt får 14 norske løpere gå på Lillehammer.

– Hun er fortsatt aktuell og med i vurderingen, sier Skinstad, men understreker at laget først blir klart mandag.

Les også: Håper på U23-VM

– Ikke gått opp for meg

Theodorsen vedgår at formen er bedre nå enn hun turte å håpe på før sesongen. Men nå får hun betalt for mange gode treningstimer i høst og i vinter. Og hun er altså i verdenscup-diskusjonen.

– Det har virket helt urealistisk for min del. Det har ikke helt gått opp for meg at jeg i det hele tatt er nevnt i det selskapet, sier 20-åringen, som langt fra tar av etter noen gode skirenn i november.

– Jeg tar en dag om gangen.

Trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui, er fornøyd.

– Dette var veldig bra. Det var en sterk debut av Silje i norgescup for seniorer, sier Vinjerui, som ikke vil spekulere i en mulig verdenscupplass.

Norgescupen på Gålå arrangeres som en «mini tour». Lørdag er det 5 km fristil før det hele avsluttes med 10 km klassisk jaktstart søndag. Med femteplassen i dag sikret Silje seg verdifulle bonussekunder.

Snorri falt

Snorri Einarsson gikk en god prolog, men var uheldig og falt da han hadde en god posisjon i kvartfinalen.

– Snorri gjorde det bra. I prologen var det veldig tett, og han kunne havnet på alt fra 1. til 30. plass. I kvartfinaleheatet gikk han bra, men var uheldig og trynet. Snorri kjenner seg i god form og er sterk, sier Vinjerui.

Anna Svendsen og Marit Robertsen ble også slått ut i sin kvartfinale, mens Rolf Einar Jensen røk ut etter prologen.