STABÆK — AALESUND 1-4

Stabæk tapte meget overraskende hjemme for Aalesund lørdag kveld. Etter to scoringer av Magne Hoseth og ett mål hver fra Jo Nymo Matland og Leke James tok middelhavsfarer AaFK en sterk borteseier.

— Alt jeg tenker på er hva Mini skal si på Fotballkveld på TV2 i morgen, sa Hoseth til Cmore etter kampslutt.

Det betyr at Stabæk blir stående på 53 poeng på andreplass på tabellen, og at Rosenborg er seriemester dersom de vinner hjemme mot Bodø/Glimt søndag kveld.

SJOKKERTE NADDERUD: Glade Aalesund-spillere feirer Magne Hoseths første scoring mot Stabæk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

— De har vunnet serien for mange runder siden, sa Hoseth til TV-kanalen.

Hoseth ble AaFK-helten

Aalesund var særdeles heldig som ikke havnet under mot Stabæk. Så slo AaFK og innbytter Magne Hoseth kraftig tilbake.

Innbytter Magne Hoseth fikk æren av å prikke inn scoringen som la et bunnsolid grunnlag for det som etter hvert ble en fantastisk AaFK-kveld i Bærum.

Henrik Bjørdal vartet opp med et glimrende forarbeid på høyrekanten etter 35 minutter. Inne i feltet timet Hoseth løpet sitt perfekt og satte inn enkelt 1-0. Målet kom etter en periode der Aalesund virkelig fikk kjørt seg.

Straffebom og brente sjanser

For etter 25 tamme minutter tok Stabæk omsider fyr. Først fikk Stabæk et riktig idømt straffespark, men der ryddet Sten Grytebust mesterlig opp etter sin egen blunder.

— Dette er fotball, ikke vitenskap. Kamper vil alltid bli avgjort av involveringene i nøkkeløyeblikkene, sa Stabæk-trener Bob Bradley til Cmore etter kampslutt.

Deretter banket Daniel Granli ballen i stanga. I tillegg var Stabæk helt alene gjennom ved Luc Cassi, men duellen foran mål gikk Sten Grytebust seirende ut av.

Så kom altså 1-0-scoringen til Magne Hoseth - til vill jubel blant Aalesund-supporterne på Nadderud.

Stabæk slet med å sette et voldsomt trykk på Aalesund etter dette, men like før pause burde utligningen ha kommet. Plutselig var Yassine El Ghanassy helt alene gjennom, men nok en gang reddet Sten Grytebust mesterlig.

Dermed en litt heldig AaFK-ledelse til pause.

Stormløpet uteble

I andreomgang hadde nok de fleste ventet et stormløp mot AaFK-målet. Det kom aldri.

I stedet fikk AaFK en rekke overgangsmuligheter. Etter 51 minutter endte dette med at en frisk Henrik Bjørdal ble felt på 20 meter. Jo Nymo Matland stilte seg opp og banket til. Ballen gikk via muren og i mål til 2-0 for AaFK.

Dermed et perfekt utgangspunkt for et AaFK-lag som har slitt tungt på bortebane i år.

I perioden som fulgte hadde Stabæk naturlig nok ballen mye, men uten å skape de helt store sjansene. De var det faktisk Aalesund som fikk.

Flere ganger hadde AaFK gode overgangsmuligheter til å sette inn 3-0, men det ville seg ikke i de avgjørende øyeblikkene.

Redusering ut av intet

Derfor var det litt ut av intet at Stabæk fikk 1-2 et kvarter før slutt. El Ghanassy kom seg rundt på høyrekanten og slo inn til Ernest Asante som fikk kranglet ballen over streken.

Nok en gang ventet man seg et stormløp mot AaFK-målet, men igjen uteble det. For seks minutter senere sørget Magne Hoseth for nok en nedtur for gamleklubben.

— Personlig er det godt å vise at man har noe å gjøre ute på banen, sa tomålsscoreren Hoseth, som startet kampen på benken.

— Det er godt å gi noe tilbake, legger han til.

Leke James forsøkte seg på et skudd som Stabæk-keeper Sayouba måtte gi retur på. Der ventet Hoseth, som ventet ut Stabæks målvakt før han satte ballen i mål til 3-1 via stanga.

Leke satte perfekt punktum

Aalesund sto særdeles godt imot det neste kvarteret. Stabæk skapte ingenting, og det hele så ut til å ebbe ut i 3-1. Men like før slutt sørget AaFK for å gjøre festaftenen enda mer perfekt.

Et AaFK-angrep endte med en svak klarering fra en Stabæk-forsvarer. På rundt 10 meter ventet Leke James, dempet ballen og banket den i nota.

— Jaaaaa! Vi spilte en fantastisk god fotballkamp, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til Cmore etter kampen.

Dermed en råsterk 4-1-seier til AaFK på Nadderud. Til slutt var det faktisk en fortjent seier. Riktignok hadde kampbildet trolig blitt totalt annerledes om Stabæk hadde gått opp i en fortjent ledelse før pause, men totalt sett leverte AaFK en imponerende kamp i Bærum.

— Dette var et fantastisk løft for oss. Vi scoret fire mål mot Stabæk, som kanskje er det gjerrigste laget i serien, sa Hoseth.