Seier 2-1 over Odd gjør at Strømsgodset legger press på Stabæk i kampen om sølvet. Bjørn Petter Ingebretsen ser likevel sølvet som tapt.

Rammene før kampen var klare. Med seier ville Strømsgodset få et lite pusterom til Odd på tabellen og samtidig ha heng på Stabæk på annenplass. Etter tre poeng Mot Dag-Eilev Fagermos mannskap, er Strømsgodset nå kun ett poeng bak Stabæk før bæringenes kamp mot Aalesund lørdag.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen er, som han var før kampen mot Odd, klar i sin tale angående plassen bak Rosenborg.

– Sølvet er Stabæk sitt. Det er ikke noe å lure på en gang, sier han til NTB etter kampslutt.

Øyner Europacup-spill

Til tross for at han anser sølvet som tapt, øyner han nå spill i Europa.

– Nå håper jeg Rosenborg vinner cupfinalen, slik at nummer fire i eliteserien får muligheten til å spille kvalifisering til europaligaen, forteller han.

Gustav Wikheim viste seg tidlig fram mot Odd, og 22-åringen var farlig frempå etter bare seks minutter med et skudd på Sondre Rossbach.

Etter hvert meldte også Marcus Pedersen og Iver Fossum seg på. De tre var involvert i begge målene før pause. Først var det Marcus Pedersen sin tur etter drøye halvtimen, og 2-0-målet kom sju minutter senere ved Iver Fossum etter at Marcus Pedersen hælflikket innlegget til Gustav Wikheim videre i feltet, så Fossum bare kunne skli ballen i mål.

Ingebretsen var godt fornøyd med trekløverets innsats, men passet også på å skryte av venstreback Florent Hanin.

– Hanin er med på det offensive, og hele venstresiden er veldig gode. Det er en forandring sammenlignet med hva det har vært før, da venstresiden har båret mer preg av én og én spiller som har gjort ting på egen hånd. Men nå er det relasjoner, som høyresiden i utgangspunktet har vært kjent for. Det betyr at vi nå har det på begge sider, og da har vi tatt et nytt steg.

Solide bakover

Etter at Ingebretsen tok over for David Nielsen 26. mai, har laget virket bunnsolide bakover. Det er treneren tilfreds med.

– Det forsvarsspillet vi viser for tiden er helt fabelaktig. Siden vi tok over, har vi sluppet inn ett mål i snitt, så det får være godkjent.

– Ekstremt viktige poeng

Iver Fossum viste til tider meget gode individuelle ferdigheter, og 19-åringen fryder seg over at laget er i storform.

– Dette var tre ekstremt viktige poeng, sier han til NTB og legger til at laget viser gode takter.

– Vi spilte bra, og skapte flere gode sjanser. Ting flyter om dagen, og vi er i god form. Da er det veldig morsomt å spille, sier han.

Skuffet Odd-lag

Hos Odd var stemningen en helt annen. Lars-Kristian Eriksen har likevel på ingen måte gitt opp bronsen.

– Vi burde kanskje skapt mer, men samtidig har vi nok sjanser til å score. Vi kan vinne de tre siste kampene, og vi må jo tro på at vi kan ta tredjeplassen. Nå er det bare litt vanskeligere enn hva det var før kampen mot Strømsgodset, forteller han.

(©NTB)