SANDEFJORD — START 4-1

Det som skulle være en hyggelig dag på tribunen sammen med supporterne i Sandefjord utviklet seg til et mareritt for Start-direktør Even Øgrey Brandsdal lørdag ettermiddag.

TRIBUNEBRÅK: Even Øgrey Brandsdal var på på tribunen sammen med resten av Start-supportere lørdag. Dette bildet er tatt etter at Start-supportere ble tatt hånd om av politiet. Tre Start-supportere ble tatt i forvaring av politiet, i følge Sandefjords Blad. En av dem skimtes på vei ut porten sammen med politiet her. Foto: Jim Rune Bjorvand

Ikke bare gikk Start på en stygg smell på banen. Etter at Sandefjord gikk opp til 0-2 startet bråket på tribunen. I følge Brandsdal gjorde Start-supportere hærverk og ødela en rekke stoler på arenaen. Da sikkerhetsvakter og politi grep inn gikk flere til motangrep.— Det var sikkerhetsvakter som ble slått av Start-supportere, og jeg så redselen i øynene på dem. Det var et vepsebol der en liten periode. Vi må ta tak i dette. Vi kan ikke ha sånne supportere, sier Brandsdal.

- Hvordan vil du beskrive denne dagen, med tapet og det du opplevde på tribunen?

— En mørk dag for Start, sier Brandsdal oppgitt.

- Hva kan dere gjøre med dette?

— De dette gjelder kan ikke få lov til å gå på kamp før de lærer å oppføre seg, svarer Brandsdal.

Har video av hendelsen

Politiet i Sandefjord sier til Sandefjord Blad at de ble sparket og slått av enkelte supportere.

– Vi ble sparket og slått, forteller innsatsleder Per Eftang i Sandefjord-politiet til lokalavisen, som skriver at tre Start-tilhengere ble tatt i forvaring av politiet etter basketaket.

Det finnes videoopptak av hendelsen og både Start og politiet skal se den før ytterligere sanksjoner vurderes.

Det var fem politibiler og en brannbil på stedet allerede før kampen kom i gang. Da skal Start-supportere ha brukt pyroeffekter og røykbomber på utsiden av stadion.

Start får trolig bot

Start blir selv ansvarlige for hærverket på Komplett Arena.

— Etter det jeg har hørt ble syv stoler ødelagt. De må vi erstatte, så får vi antakelig en bot, sier Brandsdal, som har lyst til å adressere regningen til dem som står bak.

— Vi må se hva vi gjør. Vi tar tak i dette på mandag, sier lederen som også fikk se et svært svakt tamt lag mot Sandefjord.

Start ligger fortsatt over streken etter 1-4-tapet. De argeste konkurrentene i nedrykksstriden, Mjøndalen og Tromsø, spiller først søndag. Start møter Mjøndalen i en særdeles viktig kamp fredag i neste uke.