SANDEFJORD — START 4-1

Start åpnet kampen på verst tenkelig vis. Etter omtrent 70 sekunder satte Kjell Rune Selin inn 1-0 for Sandefjord. Det var en lang ball som gikk inn i bakrommet hvor Start ikke hadde demmet opp. Gudmundur Kristjansson og Håkon Opdal virket usikre på hverandre, og plutselig hadde Selin åpent mål og trillet inn ledelsen.

Kristoffer Ajer holdt på å straffe Lars Grorud som prøvde å heade tilbake til keeper Jakob Busk. 17-åringen forsøkte å lobbe over den utrusende dansken, men ballen spratt en liten meter til side for mål.

Vondt skulle bli til verre for Start. Jørgen Hammer bommet på en klarering etter en drøy halvtime og det ble klabb og babb i feltet. Ballen endte hos Cheikhou Dieng som satte ballen inn i mål.

Cheikhou Dieng har scoret for Sandefjord mot Start. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Start klarte ikke å trykke inn en redusering før hvilen og lagene gikk til pause på stillingen 2-0.Etter 62 minutter kom 2-1-målet. Ajer slo inn hvor Start hadde fylt på med mange mann i boksen. Rolf Daniel Vikstøl fikk ballen videre i feltet hvor Victor Bindia satte ballen i eget mål.

Start tok mer over kampen etter reduseringen. Sørlendingene begynte å pumpe inn innlegg og lange kast i boksen til hvalfangerne. Bård Borgersen, Start-trener, satte også inn Mads Stokkelien og Austin Ikenna utover omgangen. Dessverre for Start fant ingen av de to spissene nettmaskene.

Istedenfor pungterte Cheikhou Dieng kampen med 3-1 og Jean Alassane Mendy med 4-1. Sandefjord tok sin første seier siden starten av august. Start på sin del fortsetter den håpløse statistikken. Sørlendingene har nå ikke vunnet siden 4. juli. Start møter Mjøndalen på fredag i en virkelig livsviktig kamp.