Svensken til tredde 28. mars. Da tok han over et splittet landslag som hadde gått på den ene overraskende smellen etter den andre. Så skal man være snill mot Eriksson har han gjort underverker med Elfenbenskysten.

Alt om VM får du her:

I 0-0-oppgjøret mot Portugal så vi et velorganisert og forsvarssterkt Elfenbenskysten. Spillerne jobbet for hverandre og slapp et av verdens beste offensive landslag kun til noen skarve langskudd i løpet av 90 minutter.

Det er liten tvil om at laget fra vestkysten av Afrika er blitt bedre etter at svensken landet i Abidjan. Det er også Didier Drogba enig i.

– Eriksson har gjort en god jobb. Han har fått oss til å forstå hvor viktig det er å jobbe for hverandre. At vi alle tar et ansvar, også nå det gjelder det defensive, sier lagets største stjerne.

Karakterløst

Men skal vi være stygge kan en si at Svennis har gjort Elfenbenkysten om fra et av verdens mest fargerike landslag til et karakterløst landslag som er like kjedelig som det store flertallet i VM.

Det handler om å bygge bakfra, holde laget kompakt, flest mulig spillere bak ballen og prøve å ta overgangene når de kommer.

– Vi har en kollektiv identitet nå og det er mye lettere å se hva vi vil. Vi vet hva vi skal gjøre og hvordan vi skal gjøre det, sier Chelsea-spilleren.

Den kollektive identiteten Drogba snakker om er den samme som dominerer i den europeiske toppfotballen. Det er også en spillemåte flere europeiske trenere har overført til en rekke av verdens landslag.

Det står så mye på spill i et VM at flere av lagene ikke tør å være annerledes lenger. Det viktigste er å vinne, uansett.

Det er uvanlig i et fotball-VM som ofte er en formidler av forskjellige kulturer, både på og utenfor banen. Ingen visste helt hva som ville skje når de forskjellige stilene fra de forskjellige verdensdelene stod opp mot hverandre. Nå er likhet en av hovedgrunnene til at de «kjedelige» kampene er i klart flertall i dette mesterskapet. Kun Argentina har virkelig strålt etter to kamper. Og alle vet hvem som trener dem.

For resten vet vi nesten nøyaktig hva som venter. Det er kun detaljer som varierer.

Fyrverkeri kan bli kjedelig

Tidligere hadde vi mesterskap der en husket lag som gikk på hodet ut før de nesten hadde kommet i gang. De hadde en stil som sjarmerte. Nå husker vi knapt dem som kom til semifinalen.

På gårsdagens pressekonferanse fikk Eriksson spørsmål om han kunne fortelle litt om forvandlingen.

– Spillerne har vært veldig lydhøre for forandringer og har jobbet hardt med å tilpasse seg mine ønsker. Vi har prioritert det defensive og begynner å bli godt organiserte. Men vi skal bli enda bedre, kom det fra svensken.

I dag er det Brasil–Elfenbenkysten. Før ville det gitt kraftig spenning og sitring i kroppen. Frykten for at kvelden kan bli kjedelig for den nøytrale tilskueren på Soccer City stadion bør absolutt være til stede.