LIKTE DET HAN SÅ: - Jeg er veldig fornøyd med disiplinen og organiseringen, og framfor alt med at vi holdt fast i den i 90 minutter, sa Sven-Göran Eriksson etter kampen. Foto: DENIS BALIBOUSE

Alt om VM får du her:

Bare 11 dager etter at han brakk armen i en oppkjøringskamp, spilte Didier Drogba en halv omgang VM tirsdag.

– Jeg er klar for neste kamp. Mot Brasil kan jeg starte , sa Elfenbenskystens stjernespiss etter 0-0-kampen mot Portugal.

Les også:

Særbehandling

Han spilte med en gipsbandasje som ble godkjent av FIFA dagen før, og sa at han ikke fryktet at han skulle slå opp skaden.

– Det er alltid en risiko når man spiller fotball. Jeg er ikke bekymret. Jeg vil være bedre i neste kamp, sa han.

Portugals landslagssjef Carlos Queiroz antydet at han synes Drogba har fått særbehandling.

– Det er litt rart. Andre spillere får ikke lov til å ha et enkelt armbånd, men her har vi en spiller med brukket arm som får bruke gips. Det kan være farlig for andre spillere. Han er en afrikansk superstjerne, og jeg lurer på om reglene er de samme for alle , sa Queiroz.

Fornøyd Eriksson

Sven-Göran Eriksson hadde bare 74 dager på seg til å underkaste Elfenbenskystens VM-stjerne hans defensive disiplin. Tirsdag virket det som han har lyktes.

– Jeg er veldig fornøyd med disiplinen og organiseringen, og framfor alt med at vi holdt fast i den i 90 minutter , sa han etter 0-0-kampen mot Portugal.

Han hadde i oppdrag å gi et lag med store individuelle ferdigheter den taktiske orden som skal til for å gjøre suksess i VM.

– Om noe lag skulle ha vunnet, så synes jeg det det er oss, sa en forkjølet «Svennis» etter sitt comeback som landslagssjef i VM.

Han mønstret et lag som var solid defensivt, men som våget relativt lite framover.

– Vi kan jo ikke gå ut og angripe frenetisk mot et lag som Portugal, med spillere som Ronaldo og Deco. Da hadde de drept oss, sa han.

Ronaldos stolpeskudd fra 30 meters hold etter ti minutter var Portugals største sjanse, og egentlig den eneste store.

Midt i annen omgang sendte Eriksson innpå Didier Drogba, lagets største stjerne, bare halvannen uke etter at Chelsea-spissen brakk armen.

– Med litt flaks hadde han scoret mål. Vi så iallfall at han er OK , sa han.

(©NTB)