DROGBA FRA 66: Didier Drogba spilte de 24 siste minuttene for Elfenbenskysten. Foto: PAUL HANNA

Alt om VM får du her:

– Vi spilte bra, men vi hadde ikke flaksen på vår side. Elfenbenskysten var redde for oss og ga oss ikke mye rom, sa Ronaldo etter kampen.

Det ble den sjette uavgjortkampen av 13 mulige da Portugal og Elfenbenskysten delte poengene i Port Elizabeth tirsdag.

– Ingen vil tape en kamp som denne. Ronaldo hadde en stor sjanse for dem, mens vi hadde en del halvsjanser. Helst ville jeg at vi skulle scoret flere mål slik at vi slapp å bruke Drogba, men nå så vi iallfall at han er OK , sa Elfenbenskystens trener, Sven-Göran Eriksson.

På forhånd var det knyttet stor spenning til hvorvidt afrikanernes store stjerne Didier Drogba skulle spille kampen. Han startet på benken, og Elfenbenskystens angrepsspill led tydelig under Drogbas fravær.

Elfenbenskysten friskest

For det var to gjerrige lag som spilte den første kampen i gruppe G. Ingen tok store sjanser i angrep, det var tydelig at begge var livredde for å tape oppgjøret der vinneren etter alt å dømme ville følge Brasil videre, og taperen ville ryke ut allerede etter gruppespillet.

— Nå møter vi Brasil i neste kamp, så får vi se hva vi kan gjøre, sa Elfenbenskystens trener Sven-Göran Eriksson etter kampen.

- Hva synes du om forsvaret?

- Meget bra, etter kun tre kamper sammen, sa han.

Etter bare 11 minutter kom kampens største sjanse, signert Cristiano Ronaldo. Etter en nydelig dragning banket han til fra 35 meter – rett i stolpen.

(Artikkelen fortsetter)

CENTIMETER UNNA : Cristiano Ronaldo og lagkamerat Raul Meireles fortviler etter stolpeskuddet (Foto: Scanpix).

Resten av omgangen var det egentlig ingen store målsjanser. Det var trøkk og vilje i duellene, men lite plan over det offensive spillet.

I andre omgang startet Elfenbenskysten friskest, og etter bare et par minutter dro Gervinho seg fri inne i boksen og skjøt fra 8-9 meter, men Portugal-keeper Eduardo bokset unna.

Drogba inn

Etter 54 minutter fikk Kalou ballen på 16 meter. Avslutningen ble for svak og Eduardo hadde full kontroll.

I det 66. minutt økte ivoianernes håp, da Drogba tok av seg overtrekksdrakten og ble byttet inn for Salomon Kalou.

BYTTET INN: Didier Drogba var fornøyd da han endelig fikk entre banen etter 66 minutter. Den målfarlige spissen rakk imidlertid aldri å score (Foto: Scanpix).

Kampen fortsatte med mange dueller på den våte og kalde banen: Mest innsats, lite finspill. Det virket mer og mer klart at eventuelle mål ville komme etter gode enkeltprestasjoner, og etter 80 minutter prøvde Ronaldo seg på nytt, denne gang på et frispark. Men det harde skuddet gikk like over tverrliggeren.

Så, på overtid, fikk Drogba en kjempesjanse til å avgjøre: Han mottok en lav stikker på 8-9 meter, men avslutningen ble for svak.

Dermed endte det målløst i Port Elizabeth tirsdag kveld.