De norske hopperne har hatt en god sesongstart. Daniel André Tande vant i Klingenthal. Forrige helg vant Kenneth Gangnes på Lillehammer.

I tillegg noterte både Johann André Forfang og Andreas Stjernen på pallen under rennene forrige helg.

Fredag var det Anders Fannemel sin tur til å imponere. Verdensrekordholderen har ikke fått det helt til å stemme, men i kvalifiseringen fredag landet han på 134 meter, og han var 1,7 poeng bedre enn polske Dawid Kubacki på annenplass. Fannemel hadde gunstige forhold i bakken og fikk veldig mye trekk i sitt svev.

Fannemel tok sin første verdenscup seier på samme sted i fjor.

Joachim Hauer endte som nummer 14 i kvalifiseringen med et hopp på 119 meter. Tom Hilde hadde ikke noe helklaff, men klarte likevel å kvalifisere seg til lørdagens renn med 114,5 meter på 31.-plass.

Anders Fannemel ble disket i verdenscupåpningen i Klingenthal, og har ikke fått det til å stemme helt i sesongstarten. Fredag vant han kvalifiseringen i Russland. Foto: METTE BUGGE

De fire andre nordmennene var direktekvalifisert til rennet. Andreas Stjernen landet på 105 meter, Johann Forfang på 118, Daniel Tande på 113,6 og Kenneth Gangnes på 103 meter. (©NTB)