LEICESTER CITY — ARSENAL 2-5

Alexis Sánchez har slitt i høst, men fant virkelig målformen med tre mål i lørdagens 5-2-seier borte mot sensasjonslaget Leicester.

— Alexis har ventet på scoringen. Han er ikke vant til å gå så lenge uten scoringer. Det var viktig for ham å score, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Sanchez scoret 25 mål for «The Gunners» i fjor. I høst har chileneren spilt åtte kamper uten scoring. Det er også mye av forklaringen til at Arsenal har scoret lite i årets sesong. Faktisk hadde de røde og hvite bare scoret fem ganger på de seks første PL-kampene. Lørdag ble målfangsten doblet.

LES ROAR STOKKES BLOGG:

Umulig Cech

Leicester tok ledelsen, men gjestene fra London slo voldsomt tilbake.

— Vi klarte å komme tilbake til 2-1, og deretter følte jeg at vi dominerte kampen, sa Wenger.

Jamie Vardy ga Leicester ledelsen, men «The Foxes» hadde ikke turen på sin side med to stolpetreff.

— Det var vanskelig i starten og slutten av kampen. Vi traff stolpene to ganger i vår beste periode i kampen. Arsenal er farlige på kontringer, sa Leicester-manager Claudio Ranieri.

Tapet var lagets første i årets Premier League.

— Vi skjøt en rekke ganger, men Petr Cech er Petr Cech, sukket Ranieri om de fine redningene til Arsenals keeper.

21 år uten seier

Assistkongen Santi Cazorla var arkitekten da Theo Walcott utlignet etter 18 minutter. Deretter var det duket for Sanchez-show med tre mål. Måltørken var over etter 33 minutters spill. Det var Sanchez sitt 32. skudd på mål i årets Premier League. Enkelt kunne chileneren score etter innlegg fra Héctor Bellerín.

Etter en knapp time kunne Sanchez nikke inn 3-1 etter flott samspill med Mesut Özil. Ni minutter før slutt var hattricket sikret med et mektig skudd.

Vardy reduserte etter 89 minutter, men det var fortsatt tid for flere Arsenal-mål. Det femte og siste ordnet innbytter Olivier Giroud etter pasning fra Nacho Monreal.

Leicester har ikke slått Arsenal i Premier League siden 1994 (18 kamper).

Southampton med grei seier

Southampton tok sin annen seier for sesongen da Swansea ble sendt hjem med et 1-3-tap.

The Saints har ikke hatt noen overbevisende start på denne sesongen. Ronald Koemans mannskap har kun slått Norwich hjemme. Ellers er det blitt tre uavgjorte kamper. Men med seieren tok Southampton seg opp til niendeplass på tabellen.

Swansea hadde en bedre start, men etter 2-1-seier over Manchester United for fire serierunder siden har waliserne kun tatt ett poeng, slik at formen har dalt.

Den tidligere Celtic-stopperen Virgil van Dijk kunne sende vertene opp i en tidlig ledelse med sin heading etter elleve minutter.

Dusan Tadic økte til 2-0 ni minutter etter sidebytte, mens Sandio Mane trygget ledelsen etter drøye timen

Gylfi Sigurdsson reduserte på straffe seks minutter før slutt for Garry Monks lag.