LIVERPOOL — ASTON VILLA 3-2

Liverpool-manager Brendan Rodgers kunne juble over 3-2-seier mot Aston Villa, men forsvarsspillet kunne igjen ødelagt for Anfield-laget.

Liverpool har trøblet voldsomt den siste tiden. Presset på Rodgers er enormt. Hele uken har det vært spekulasjoner rundt nordirens framtid i klubben.

– Det sier mye om laget at vi jobbet på og sikret seieren. Vi trengte denne. Forhåpentlig var dette bare starten, sa Liverpools James Milner.

Han scoret 1-0-målet etter to minutter. Det var hans første i Premier League for Liverpool etter overgangen fra Manchester City.

– De scoret to mål. Det er noe vi må jobbe med, men det handlet kun om å ta tre poeng i dag, sa Milner til BBC.

Vant for manageren

Daniel Sturridge scoret to ganger for Liverpool, men svakt forsvarsspill gjorde det unødvendig spennende. Rudy Gestede scoret to ganger for Villa i en kamp der vertene holdt unna.

– Dere har alle sett kvaliteten dette laget har manglet når Sturridges har vært ute, sa Rodgers til BBC.

– Vi ønsket å vinne for manageren. Vi vet hva som er blitt sagt om han. Jeg mener vi viste at vi er en spillergruppe som står bak ham. Vi kjenner alle til presset som er rettet mot ham, sa Liverpool-veteranen Lucas Leiva.

Skaderammet

Milner både startet og avsluttet angrepet som ga den tidlige 1-0-ledelsen. Liverpool manglet skadde profiler som Jordan Henderson, Christian Benteke, Dejan Lovren og Roberto Firmino.

Da tok skadeplagede Sturridge ansvar. 2-0-målet kom etter nydelig spill, der Sturridge spilte vegg med Milner, før han på volley satte ballen i mål. Gestede headet inn 1-2 etter 66 minutter, men Liverpool gikk rett i angrep og Sturridge kunne ordne 3-1 etter lekent samspill med Philippe Coutinho, som brukte hælen da Sturridge fikk tilbake ballen.

Tim Sherwoods Aston Villa ga ikke opp. På ny dukket Gestede opp, men Liverpool holdt unna og ga manager Rodgers mer tid til å få fart på laget.

Må overleve

Aston Villa står med kun fire poeng etter sju PL-runder.

– Våre prestasjoner burde gitt mer enn én seier på sju kamper, men jeg sa fra starten av at dette ville bli som å klatre i motbakke. Vi må overleve i denne divisjonen. Klarer vi det, blir vi sterkere neste år, sa Sherwood.

– Vi kan ikke score to mål på bortebane og tape. Det samme skjedde mot Leicester, sukket Sherwood.

Norwich mistet seieren på overtid

Norwich var på vei mot en meget sterk seier borte mot West Ham, men en scoring på overtid av Cheikhou Kouyaté sørget for 2-2. Alexander Tettey spilte igjen fra start og fullførte hele kampen for nyopprykkede Norwich lørdag. West Ham var favoritter før oppgjøret etter å ha slått Liverpool, Newcastle og Manchester City i de tre foregående rundene.

Hjemme mot Norwich var ikke London-klubben like overbevisende. Allerede etter ni minutter havnet «The Hammers» under. Robbie Brady stjal en tversoverpasning fra Mark Noble og satte enkelt inn 1-0 alene med Adrian.

Dimitri Payet har vært en nøkkelspiller for Slaven Bilic i debutsesongen i Premier League. Franskmannen la inn perfekt pasning fra høyre til Diafra Sakho. Spissen utlignet elleve minutter før pause.

I annen omgang så Nathan Redmond ut til å sikre Norwich seieren da vingen hamret ballen i mål sju minutter før slutt, men West Ham ga seg ikke.

På overtid la Payet et frispark inn i feltet. Målvakt John Ruddy feilberegnet ballbanen og Kouyaté kunne enkelt gjøre 2-2. West Ham ligger med det ene poenget på tredjeplass i serien. Norwich er plassert på 13.-plass med ni poeng.

King innbytter i Bournemouth-tap

Joshua King ble byttet inn etter 71 minutter i oppgjøret mellom Stoke og Bournemouth. Mame Biram Diouf ble matchvinner da han laget 2-1 sju minutter før slutt.

Bournemouth-spissen startet på benken og måtte se manager Eddie Howe foretrekke Glenn Murray da klubbens toppscorer Callum Wilson forlot banen med skade etter 17 minutter. Spissen ryktes å være ut i åtte uker med en kneskade.

– Det ser ikke bra ut. Han hadde store smerter og det kan se ut som det kan være en ny alvorlig kneskade, sa Howe etter kampen.

King ble værende på sidelinjen til det gjensto 19 minutter. Da ledet Stoke 1-0 hjemme etter at Jon Walters scoret i første omgang. Marko Arnautovic gjorde et nydelig forarbeid.

Fem minutter etter at nordmannen ble byttet innpå utlignet den nyopprykkede klubben. Dan Gosling, som forrige runde satte rekord i antall meter løpt i en kamp, satte ballen i mål med et drøyt kvarter igjen.

Molde-kjenning

Med sju minutter igjen på kampuret kom Glen Johnson til innlegg fra høyre. Backen fant Diouf som stupheadet inn 2-1. Den tidligere Molde-spissens scoring var nok til å sikre sesongens første trepoenger. Stoke ligger med seks poeng på 17.-plass, ett poeng bak motstander Bournemouth.

– Jeg var skuffet over første omgang. Vi reagerte ikke bra på Wilsons skade, men jeg synes vi dominerte i annen omgang. På 1-1 vil det bare ende med en vinner, så det er skuffende å tape da. Vi skulle ha forsvart oss bedre på 1-1, sa Howe.