MANCHESTER UNITED — SUNDERLAND 3-0

Manchester United vant 3-0 hjemme mot Sunderland lørdag. Memphis Depay og Wayne Rooney scoret sine første seriemål for sesongen.

Etter Manchester Citys tap for Tottenham tidligere lørdag, leder United nå Premier League.

Sist gang United toppet Premier League etter en spillerunde, var 18. august 2013. Da hadde de beseiret Swansea dagen før, i David Moyes' første seriekamp som United-sjef.

Det tok dermed 770 dager før storklubben gjeninntok tabelltoppen.

— Rutinemessig seier på Old Trafford og United leder ligaen. Det er nesten som om Fergie aldri dro, skriver Rob Dawson, som følger klubben tett for lokalavisen Manchester Evening News, på sin Twitter-konto.

Tidligere United-spiller Phil Neville er blant dem som nå tror på klubbens gullsjanser.

— Til tross for all kritikken, er de på toppen av ligaen. Uansett hva folk tenker om Louis van Gaal, kan du ikke si noe på det! Jeg tror United vil bli sterkere gjennom sesongen, når de nye signeringene har tilpasset seg, sier Neville ifølge breathsport.com.

Skuddet i første omgang

Hjemme mot Sunderland var Louis van Gaals mannskap storfavoritter, men skuffet de første 45 minuttene.

Vertene skapte knapt en sjanse før Daley Blind spilte en strålende gjennombruddspasning til Juan Mata på overtid av første omgang. Spanjolen fant Memphis Depay foran mål og det sto 1-0 til pause.

Før det var spilt ett minutt av annen omgang økte Wayne Rooney til 2-0. Anthony Martial dro seg ned til dødlinjen og la hardt inn. Ballen traff Rooney og gikk i mål.

Hjemmelaget fikk et par kontringsmuligheter til å punktere kampen fullstendig utøver i omgangen, men først like før fulltid sto det 3-0. Ashley Young la inn til en umarkert Mata på bakerste stolpe. Midtbanespilleren banket inn det tredje målet.

Gjestene kom til et par muligheter i annen omgang, men David de Gea avverget det som kom hans vei. Manchester United har 16 poeng etter en komfortabel seier og leder Premier League med ett poeng på City. West Ham og Arsenal følger på de to neste plassene med 13 poeng.