Klepp — Arna-Bjørnar 3-1 (2-0):

For sjette gang på rad tok Klepp full pott hjemme da Arna-Bjørnar ble slått 3-1. 18 poeng på hjemmebane og en bedre uttelling borte i år enn i fjor har Klepp god heng på toppen i Toppserien med bare et poeng opp til Avaldsnes. Og nettopp Avaldsnes møter Klepp hjemme neste uke.

– Vi må jo fortsette å plukke poeng for å holde oss i toppen. Vi tar en kamp om gangen, men vi ser jo at det er kjekkere å vinne enn å tape så vi går alltid for seier. Vi har bare tapt cupkampen her hjemme og vi vet det blir mange tøffe kamper frem over, men vi håpr det forblir det eneste tapet vårt på hjemmebane for dette skal være fortet vårt, sier Hege Hansen.

Etter cupfadesen mot Sandviken har Klepp tatt full pott. Den gode trenden håper de å ta med seg inn i toppoppgjøret mot Avaldsnes, som ligger bare et poeng foran dem på tabellen.

– Det er en krig og vi må bare prøve å få til spillet vårt i den kampen. Det blir tøft og vi må opp et par hakk fra denne kampen om vi skal ta dem. Men det er hjemme og vi må bare fortsette å vise at det er vi som skal ta poengene her. Vi vet de har mange gode angrepsspillere, så vi må klare å stoppe dem og ta våre sjanser fremover.

Kampen mellom Klepp og Arna-Bjørnar begynte i et godt tempo der Klepp hadde et lite overtak på spillet på banen. Derfor var det ikke ufortjent at Klepp gikk opp i ledelsen ved Gry Tofte Ims. Hege Hansen gjorde et flott forarbeid da hun kom seg ned til kortlinjen, la inn foran mål og etter litt klabb og babb i feltet ente ballen opp hos Ims som kontrollert bredsidet ballen inn til 1-0-ledelse for Klepp.

Arna-Bjørnar kom ikke til noen store sjanser i den første omgang, men Klepp kjørte på med flere gode angrep samtidig som de hadde god kontroll defensivt.

Både Anette Tengesdal og Therese Sessy Åsland hadde skudd på mål, men det åpnet seg ikke en mulighet før like før pause. Silje Thorsen brøt på egen banehalvdel og ballen havnet til slutt hos Hansen som skrudde på turboen, kom alene med Arna-Bjørnas keeper, Megan Kinneman, og enkelt satte hun ballen i mål til venstre for keeper.

I pausen gjorde Klepp to bytter. Småsyke Maria Thorisdottir ble spart i første omgang, men sammen med Andrea Norheim kom hun inn til andre omgang. Det så ikke ut til å gi umiddelbar virkning, for Arna-Bjørnar kom godt i gang i andre omgang og fikk redusering etter 53. spilte minutter.

Etter reduseringen kom Klepp mer med i kampen igjen, og etter en drøy time var de nok en gang på offensiven og fikk et mål, men dette ble annullert for offside. Laget ga derimot ikke opp og kjørte på med angrep, på angrep, uten å gi Arna-Bjørnar mange sjanser til å etablere angrep.

Dermed fikk Klepp kjøre på frem over og hadde flere gode angrep, men ikke før i det 79. minuttet kom den etterlengtede scoringen da Andrea Norheim klemte til fra rundt 18 meter og rett i mål.

Helt på tampen av kampen fikk Arna-Bjørnar noen dødballer, men truet aldri tomålsledelsen til Klepp på noen måte.

– Det var utrolig kjekt og veldig bra å få tilbake godfølelsen på hjemmebane, avslutter en smilende Hansen.