Maria Thorisdottir og Klepp tok viktig borteseier. Maria Thorisdottir og Klepp tok viktig borteseier. Foto: DIGITALSPORT

Klepp holder følge i toppen etter sterk borteseier

Etter tre strake tap på bortebane slo Klepp endelig til med seier da Vålerenga ble slått 3-1.

Vålerenga — Klepp 1-3

Etter to sure tap den siste uken kunne endelig Klepp-jentene smile igjen etter 3-1-seier mot Vålerenga lørdag.

– Det var helt fantastisk med seier i dag. Vi fikk en god start og kunne tatt ledelsen allerede i det første minuttet, men vi fikk likevel en tidlig ledelse, forteller en glad Maria Thorisdottir.

- Veldig fint mål

Dermed kunne Klepp gå til pause med 1-0-ledelse etter mål fra Hege Hansen, men jentene slapp seg ikke ned av den grunn.

I andre omgang holdt de intensiteten oppe og ble belønnet med 2-0 før Vålerenga reduserte til 2-1. Men så smalt det fra Klepps venstreback.

– De får målet, men vi kjører på og så kommer Astrid på et kjemperaid. Hun får ballen like over midtbanen på deres banehalvdel, tar den med seg og Vålerengas forsvar blir stående og vente på innlegget som ikke kommer. Istedenfor skrur Astrid på turboen med et raid inn i 16 meteren før hun legger ballen fint ut på siden og scorer. Det var et veldig fint mål, skryter Thorisdottir.

— Føles som en revansje

Etter tre strake tap på bortebane i Toppserien var seieren viktig for laget. Likevel sier Thorisdottir at laget ikke har gjort noe annerledes foran møtet med Vålerenga.

– Vi har visst at vi må prestere like bra i alle kamper og at det blir like tøft om det er hjemme eller borte. Vi har ikke helt hatt marginene med oss tidligere, men i dag var vi innstilte på å ta tre poeng. Vi vant så og si hver eneste duell og bygger hverandre opp gjennom hele kampen. Det er en guts i oss og i dag stod virkelig alle på fra start.

Klepp har de siste årene slitt på bortebane, og den dårlige trenden har også sett ut til å følge dem inn i 2015-sesongen.

Det startet lovende med 2-4-seier mot Arna-Bjørnar før Klepp spilte uavgjort mot Kolbotn. Så kom det gruelige 7-0-tapet mot LSK kvinner og så fulgte de opp med 3-0- og 4-1-tap mot Sandviken og Røa. Derfor var det herlig å slå tilbake, også med tanke på cupexiten fra tirsdag.

– Det føles som en revansje, for vi var veldig skuffet etter tirsdag. Vi vet at vi kan sykt mye mer, så etter de to siste tapene går vi inn i oss selv og i dag viser vi at vi kan.

Med i toppen

For øyeblikket ligger Klepp helt i toppen i Toppserien, bare tre poeng bak Avaldsnes på 2. plass. Thorisdottir håper hun og laget går en spennende høst i vente.

– Det er mange på laget som er innstilt på at vi skal vise hva vi er gode for. Vi har svømt mye nede på 9. og 10. plass uten å klare å komme oss opp. Men denne sesongen har vi allerede vist at vi kan kjempe i toppen, så nå er det viktig at vi presterer hundre prosent hver gang slik at vi ikke havner ned i sumpen igjen.