— Vi er utrolig glade for denne seieren, og akkurat nå kjenner jeg meg ganske utladet, sier Sandviken-trener Øyvind Nordtveit på telefon fra Trondheim.

Han vaklet nok en smule i troen da Trondheims-Ørn gikk ut i hundre. De spilte seg også frem til noen gode muligheter før gjestene fra Bergen hadde fått summet seg.

— Vi hang litt i tauene i starten og ga bort ballen så snart vi hadde vunnet den. Men gradvis spilte vi oss inn i kampen, og etter 17 minutter scoret Madeleine Giske etter et hjørnespark. Det gjorde noe med laget, sier Nordtveit.

Svarte etter tilbakeslag

Sandviken kunne gå til pause med 1-0-ledelse, men da Guro Reiten utlignet etter 65 minutters spill, var det nok mange som tenkte at bergenserne skulle klappe sammen.

Det motsatte skjedde. Andrea Thun brakte Sandviken foran igjen etter 72 minutter, og syv minutter før slutt trygget Elida Knutsen seieren med gjestenes tredje scoring for dagen.

— Det var godt gjort av oss at vi klarte å svare. Dette betyr mye, ikke bare med tanke på poengene, men også ved at det gir oss selvtillit. Nå vet vi at vi kan dra bort fra Bergen og likevel være i stand til å komme hjem igjen med tre poeng, sier Nordtveit.

— Men vi har ikke råd til å være dårlige, for på dårlige dager kan vi tape mot hvem som helst. Vi må ligge opp mot maks av hva vi har kapasitet til.

Sandviken-treneren beskriver den noe overraskende bortetriumfen som «en solid lagseier».

— Skal jeg likevel trekke frem en enkeltspiller, må det være Sara Eriksen (19). Hun var god på midtbanen og solid også som back da hun måtte ned for å rydde unna på slutten, sier Øyvind Nordtveit.