Storhamar sjokkerte med 3-0 etter 1. periode borte mot finske TPS i mesterligaen ishockey tirsdag. Vertene slo imidlertid tilbake og vant kampen 4-3. — I første periode spilte vi meget godt og scoret tre mål, men i annen periode gjorde vi feil både i egen sone og i midtsonen. TPS er et meget godt lag som satte oss under hardt press med fysisk ishockey, sa Storhamar-trener Aleksander Smirnov på pressekonferansen etter kampen.

Eirik Skadsdammen ga Hamar-laget ledelsen etter 13 minutter. TPS skjønte knapt hva som skjedde da Mikael Zettergren og Martin Rønnild la på til 2-0 og 3-0 før åpningsperioden var over i Åbo.

Jerry Ahtola reduserte etter 27.19, før Storhamar satte seg selv i trøbbel med to utvisninger. I fem mot tre kunne Petteri Nummelin redusere til 2-3, mens Oskari Siiki sørget for balanse seks minutter før midtperioden var over.

Storhamar fikk trøbbel også i 3. periode, og det var fullt fortjent da Ilkka Pikkarainen, assistert av Ville-Vesa Vainiola og Harri Tikkanen, kunne sette inn 4-3. For Storhamar-trener Alexander Smirnov var det en spesiell kamp. Han spilte for TPS mellom 1992 og 1995. Returkampen i åttedelsfinalen spilles i Hamar 10. november. (©NTB)