BERGEN: Onsdag morgen ble det klart at Cato Hansen har kommet til muntlig enighet med Sogndal om en ettårskontrakt. Det betyr at Brann-spissen sammen med keeper Kenneth Udjus reiser til Saftbygden, mens Sogndal-keeper Piotr Leciejewski havner i Bergen dersom legesjekkene går i orden.

Hansen og Udjus deltok ikke på onsdagens Brann-trening. De møtte pressen på Stadion i etterkant av denne, og det var en krystallklar Cato Hansen som leverte følgende avskjedshilsen til Brann:

– Under Rune Skarsfjord har jeg følt meg uønsket. Det er trist at jeg aldri fikk sjansen, for jeg har utviklet meg som spiller, sier han til bt.no.

– Føler du at dette gjaldt under Steinar Nilsen også?

– Da hadde jeg kanskje ikke nivået helt inne. Det føler jeg at jeg hadde nå, svarer jærbuen.

FORNØYDE: Cato Hansen og Kenneth Udjus smilte på Stadion onsdag. (Foto: Ørjan Deisz)

Skarsfjord overrasket

Rune Skarsfjord er tydelig ukomfortabel med kritikken fra Hansen.

– Jeg blir litt overrasket hvis han sier at han føler seg uønsket. Men samtidig er det ikke uvanlig at en spiller sier det når han har fått lite spilletid. Tvert imot føler jeg at vi har brukt mye tid på Cato, sier Skarsfjord.

Han tok onsdag forbehold om at spillerne består de medisinske sjekkene.

– Men hvis dette går igjennom tror jeg det blir en vinn-vinn-situasjon for både spillerne og klubbene. Når det gjelder Cato så trenger han spilletid. Og sjansene for det er større i Sogndal – jeg tror at Cato kan få et gjennombrudd i Sogndal, sier Skarsfjord.

Halverer lønnen

Cato Hansen bekrefter at han må kraftig ned i lønn hos sin nye klubb. I Brann har han hatt en årslønn på 750.000 kroner, etter det BT erfarer.

— Halverer du lønnen?

— Det er ikke langt ifra. Men det er uansett bedre enn ikke å få spille.

Hansen gleder seg til å jobbe sammen med Harald Aabrekk, mannen som hentet Hansen til Brann.

– Jeg tror Sogndal vil være perfekt for meg. Og i Aabrekk har Sogndal en helt fantastisk trener, skryter Hansen.

– Vemodig å forlate Brann?

– Selvsagt. Det er en fantastisk spillergruppe, og publikum er helt utrolige, sier den vrakede Brann-spissen.

Udjus: – Hadde fortjent flere sjanser

På keeperplassen blir det store omveltninger i Brann. Piotr Leciejewski har lengtet til Brann i lang tid, og håper nå å sende Håkon Opdal til benken.

– Jeg har veldig lyst til å spille for Brann. Jeg har nådd maksnivået mitt her i Sogndal, og trenger en ny utfordring for å utvikle meg. Jeg er redd for å stagnere dersom jeg ikke flytter på meg, sier polakken til Sogn Avis.

Han spilte 23 kamper da Sogndal rykket opp fra 1. divisjon sist sesong.

– Jeg hadde ikke ønsket å gå til Brann om jeg ikke trodde det. Jeg har mye motivasjon og er klar til å bli deres førstekeeper, sier Leciejewski.

Nå håper Kenneth Udjus å bli ny førstekeeper i Sogndal.

– Jeg må jo levere, men regner med at jeg vil bli satset på som førstekeeper. Jeg bytter med han som var det, og jeg hadde ikke reist til Sogndal hvis jeg ikke blir satset på, sier Udjus til bt.no.

Han synes at han burde fått flere sjanser i fjor, da Opdal var høyst variabel.

– Jeg kom hit som en ung og ukjent keeper, og har mye å takke Brann for. Men det var kjedelig i fjor, da synes jeg at jeg hadde fortjent å få flere sjanser, sier sørlendingen.