MALMÖ — REAL MADRID 0-2

De svenske mesterne mot verdens mektigste fotballmerkevare. Åge Hareides Malmö mot Cristiano Ronaldos Real Madrid. Oppgaven ble i største laget for våre svenske naboer.

Hareides Malmö kunne knapt fått en tøffere start på sin andre sesong i Champions League. Paris Saint-Germain borte. Som endte med tap.

Og verdensstjernene fra Real Madrid hjemme. Som endte med 2-0-seier til spanjolene etter to mål av Cristiano Ronaldo.

– Vi hadde en plan om å stoppe Ronaldo, men vi klarte det åpenbart ikke godt nok, konstaterte Hareide etter kampen.

– Vi skapte faktisk sjanser med ti mann mot dem. 1-1 her hadde vært et fantastisk resultat for oss.

Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Real Madrid ledet og hadde full kontroll i den første omgangen.

Malmö var langt bedre etter pause. Men de kunne ikke stoppe Cristiano Ronaldo, som sørget for mål nummer 500 og 501 i proffkarrieren.

— Jeg er stolt over å ha gjort 500 mål i karrieren. Men jeg er ikke ferdig ennå, skrev 30-åringen på Instagram

— Jeg liker det ikke, at jeg bare slipper inn mål fra ham. Men han er bra, han er en dyktig fotballspiller. Det er et bra lag, hva skal man si? 0-1 hadde sett bedre ut, sa Malmö-keeper Johan Wiland til Viasat.

Portugiseren er tidenes mestscorende i Champions League og passerte Raul Gonzalez som tidenes mestscorende Real-spiller med 324 mål totalt.

— Han har scoret alle disse målene på færre sesonger enn Raul, minnet Real Madrid-manager Rafael Benitez om etter kampen.

• Cristiano Ronaldo har smadret rekorder på bestilling. Men før Malmö-kampen opplevde han en "minikrise".

Sterk bortestatistikk

Real Madrid hadde syv strake bortekamper i Champions League uten tap. Den forrige kom i Dortmund da tyskerne spilte seg til Wembley-finale våren 2013. Nå var det et skadeutsatt spansk stjernelag som kom til Malmö. I tillegg var stjernene Luka Modric og Marcelo benket fra start. Det ga et ørlite håp om et Champions League-mirakel for Åge Hareides lag.

Men det skulle fort vise seg at det var et OK spansk lag som entret Swedbank stadion 20.41 i går kveld.

Malmö skapte lite, om noe i det hele tatt fremover på banen, og hadde lenge defensiv kontroll.

Hareide vandret hvileløst frem og tilbake i teknisk sone. Men etter 28 minutter eksploderte nordmannen. På grunn av eget lags horrible forsvarsspill.

Offsidefellen sviktet totalt, Isco og Cristiano Ronaldo var alene med Yoshimar Yotun. Isco spilte videre til CR7. Portugiseren var dønn alene med keeper Johan Wiland og knallet ballen i mål.

Det var Cristiano Ronaldos mål nummer 500 i hans profesjonelle karriere for klubblag og Portugal. Før kampen ble det snakket om måltørke fordi 30-åringen i tre kamper på rad hadde gått av banen ut mål i den hjemlige serien.

Vel, han er ikke tidenes mestscorende i Champions League uten grunn.

Og 0-1 kunne fort vært styggere sifre for vertskapet ved pause. Real Madrid hadde stålkontroll mot den regjerende svenske seriemesteren. Spanjolene var et par hakk for gode.

Spørsmålet var om Hareide og Malmö hadde noe å svare med.

Bedre etter pause

De forsøkte i hvert fall etter pause. Tempoet var litt lavere, Malmö våget mer, det måtte de, men med flere folk fremover etterlot de seg også mer rom bakover for et Real-lag som normalt er sterke på kontringer.

Men vertene skapte sørgelig lite foran mål. Det ble med noen ufarlige avslutninger.

Mens Real Madrid var fornøyde med resultatet. De hadde ikke hastverk med noe som helst, for Real Madrid handlet de om tre poeng. Spanjolene gadd ikke mer. De hadde full kontroll. Tilsynelatende.

For kvarteret før slutt fikk Malmö sin første målsjanse. Og den var stor. Anton Timmerholm la inn fra høyre, Markus Rosenborg traff bra med hodet, men ballen gikk noen få centimetre utenfor mål.

Oppgaven var formidabel for Malmö. Og det ble ikke enklere da Yotun fikk sitt andre gule kort og Malmö måtte avslutte kampen med en mann mindre på banen. 10 mot 11. 10 minutter igjen. Det kunne ikke gå.

I stedet var det Cristiano Ronaldo som scoret sitt andre mål for kvelden minuttet før slutt.