Direkte i kveld: Følg Malmö — Real Madrid

20.45 i kveld møter Åge Hareide og hans Malmö det spanske stjernelaget Real Madrid. Hareides menn står trolig foran sin hittil største utfordring.

På motsatt side av banen står nemlig verdensstjerner som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Toni Kroos - sånn for å nevne noen.

De fleste fotballinteresserte vet hva disse spillerne står for og hvilke farer de utgjør, men i Madrid er man også opptatt av hvilke Malmö-spillere Real Madrid og manager Rafael Benitez bør være obs på.

– En spiller å se opp for

Den anerkjente fotballkommentatoren Julio Maldonado har i sin spalte i avisen AS analysert alle spillerne i Malmö-troppen. Og en spiller som blir spesielt trukket frem som en potensiell trussel, er norske Jo Inge Berget.

– En spiller å se opp for, skriver Julio Maldonado i starten av sin AS-kommentar.

Jo Inge Berget har definitivt vært sentral både for Malmö og det norske A-landslaget etter overgangen fra Cardiff og britisk fotball til Malmö før denne sesongen.

MALMÖ-SJEF: Åge Hareide og Malmö fikk det tøft mot Paris Saint-Germain i første Champions League-kamp. Onsdag kveld venter Real Madrid. Foto: Digitalsport

Med sine to scoringer borte mot Celtic i playoff-kampen til Champions League, la han grunnlaget som til slutt sørget for at Malmö kvalifiserte seg til den gjeveste europacupen. For Norge ble han den store helten da han scoret ett mål og fremprovoserte ett selvmål i 2-0-seieren mot Kroatia tidligere i september.

– Farlig foran mål

– Berget er en høyrefotet spiller som foretrekker å spille på venstresiden. Hardtarbeidende, har et godt skudd og han er farlig foran mål. En rå og farlig motspiller, og han scoret nylig mot Kroatia og satte inn to viktige mål mot Celtic i kvalifiseringen til Champions League, skriver Julio Maldonado.

Saken fortsetter under pollen:

Det er selvfølgelig ikke bare Jo Inge Berget som høster gode ord av fotballkommentatoren. Særlig MFF-keeper Johan Wiland trekkes frem som en god spiller.

– Han var fantastisk for Malmö da de møtte PSG i Paris. En modig keeper med gode reflekser og bra med erfaring fra tiden i FC København, skriver AS-kommentatoren.

BERGET NORGE: Jo Inge Berget ble den store Norge-helten da han sto bak begge målene i 2-0-seieren mot Kroatia på Ullevaal. Foto: NTB scanpix

Også midtbanespiller Oskar Lewicki, som var god for Sverige i U21-EM i sommer, vurderes som spiller av høy kvalitet.– Den beste spilleren på det svenske landslaget som vant U21-EM i sommer. Han styrer spillet og vinner tilbake mange baller. Hans to mål i playoff-kampen mot Frankrike til U21-EM er uforglemmelige, mener Julio Maldonado.

Når det gjelder svake punkt, peker fotballeksperten, som også jobber for radiokanalen Cope og TV-kanalen Movistar+, på forsvarsspillerne Rasmus Bengtsson og Victor Yotun.

– En sterk, men treig forsvarsspiller, heter det i omtalen av Bengtsson.

– En teknisk spiller som ønsker å gå frem i banen hele tiden. Men han slet voldsomt når han møtte Angel Di Maria mot PSG, skriver Maldonado om Victor Yotun.

Vil du lese mer om Champions League? Da anbefaler vi disse sakene: