Kommunikasjonsproblemer i forsvaret tvinger fram grep i Malmö FF. Åge Hareide har hentet inn språklærer for å tette igjen bakover.

— Vi har ansatt en gutt med mexicansk opphav. Han kan også fotballterminologien, hvilket er viktig, sier Hareide til lokalavisen Kvällsposten.

MFF har sluppet inn mer enn dobbelt så mange mål som serieleder IFK Göteborg. En av svakhetene hos de himmelblå skal være språkutfordringer.

- Forsto ikke taktikken

I februar hentet laget Yoshimar Yotun (Peru) og Felipe Carvalho (Peru). De kan kun spansk, og duoen har slitt med å tilpasse seg. Og mot Paris Saint Germain skapte kommunikasjonen et problem.

Malmö startet i en 5-3-2-formasjon for å stenge av for storfavorittene, men de to søramerikanerne fikk ikke med seg sine oppgaver og franskmennene fikk skape sjanse på sjanse fra sin høyrekant.

— Vi hadde et lite problem på vår venstreside. Søramerikanerne forsto ikke taktikken at Carvalho skulle bli venstreback når de kom rundt på kanten. Han ble værende i midten, som førte til at de fikk store rom, sa kaptein Markus Rosenberg til TV3 etter kampen, ifølge Aftonblandet.

Bedring

— For Yoshi ble det ikke noe bedre da Carvalho kom og han fikk en lagkamerat å snakke spansk med, sier Hareide.

Språklæreren starter i jobben til uken. - Han skal være med på treningene også, sier Hareide.

(©NTB)