MANCHESTER UNITED — WOLFSBURG 2-1

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH - MANCHESTER CITY 1-2

De engelske lagene har underprestert kraftig i innledningen av denne sesongens Champions League. På de seks kampene før onsdagens runde var det blitt fem tap og bare én seier.

Det kommer etter en sesong der England ikke var representert i kvartfinalene, og mange har pekt på at avstanden opp til de beste europeiske lagene er stor.

• Les mer om det engelske Europa-problemet her.

Onsdag sørget Manchester United, anført av en strålende Juan Mata, for en engelsk opptur. En straffescoring og en magisk assist var nok til å gi United deres første seier i årets gruppespill.

Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Også Manchester City snudde kampen mot Borussia Mönchengladbach på overtid.

SPANSK MAGI: Juan Mata var involvert i begge Manchester Uniteds scoringer mot Wolfsburg. Her setter han inn 1-0 på straffespark. Foto: NTB scanpix

Mata-showTidlig i kampen på Old Trafford så det imidlertid ut til å gå mot en ny nedtur. Antonio Valencia opphevet offisiden med flere meter fra sin høyreback-posisjon, og Daniel Caligiuri fikk en enkel jobb med å overliste David De Gea i United-målet.

Etter en svak start koblet United etter hvert mer grepet om kampen, og etter halvtimen spilt kom utligningen. Mata satte sikkert inn straffesparket han selv skaffet.

Anthony Martial var igjen frisk på topp for United, og Wayne Rooney og Memphis Depay fikk servert gigantiske muligheter til å sende vertene i ledelsen før pause.

Det tok imidlertid ikke mange minuttene av 2. omgang før hjemmefansen kunne juble for ledelse. Ashley Young, som kom inn på høyreback i pausen for en svak Valencia, satte i gang angrepet, men etter det handlet alt om Mata. Ballvirtuosen trakk frem et kunstnummer av ypperste merke. Med hælen lurte han hele Wolfsburg-forsvaret og spilte fri Chris Smalling. Midtstopperen fortsatte sin glimrende sesongstart med å skli inn 2-1. Mata har vært en av de viktigste bidragsyterne til at United nå topper Premier League, og står med fire mål og fire målgivende så langt denne sesongen.

Mot slutten av kampen var Wolfsburg farlig frempå ved flere anledninger, men De Gea viste igjen hvorfor United-fansen priser seg lykkelig over at overgangen til Real Madrid kollapset på overgangsvinduets siste dag.

— Jeg er fornøyd med innstillingen til spillerne. De vil forbedre seg hele tiden. Det er viktig, fordi akkurat nå er ikke nivået vårt godt nok til å vinne Champions League, sier United-manager Louis van Gaal til Viasat etter kampen.

City var i trøbbel

MATCHVINNER: Sergio Agüero satte inn 2-1 på overtid. Foto: NTB scanpix

Også Manchester City møtte tysk motstand, og slet lenge mot Borussia Mönchengladbach. Joe Hart holdt Manchester-klubben inne i kampen, og reddet blant annet et straffespark. Han kunne imidlertid ikke gjøre noe med avslutningen til Lars Stindl etter 54 minutter.Med et nytt City-tap ville veien mot avansement for alvor ha sett trøblete ut, men Nicolas Otamendi utlignet etter en corner. Og på overtid var snuoperasjonen fullført. Sergio Agüero, som brente to store sjanser i 1. omgang, satte et straffespark i mål.

City hadde en strålende start på sesongen, men har slitt den siste tiden. Seieren i Tyskland var bare den andre på de siste fem kampene.

Dermed ble onsdagen etetterlengtet Europa-lysglimt for engelsk fotball.