SANDNES (Aftenbladet): Mandagen i Sandnes var like grå som været. Etter det fjerde, strake tapet samlet trener Bengt Sæternes sine spillere til rådslagning og restitusjon på Elixia. Der var fokus å finne tilbake til seg selv — og gå sammen for å vinne på banen.

— Det blir for dumt å snakke om opprykk nå. Det har jeg gitt klar beskjed om, og jeg tror spillerne forstår det. Vi er enige om at det vi leverer på banen ikke er godt nok, sier Sæternes til Aftenbladet.

Blir stresset

Han erkjenner at Sandnes Ulf blir stresset og oppjaget når de kommer under i kampene, og at spillerne responderer dårlig.

— Det taklet vi tidligere i sesongen, og må finne tilbake til de taktene. Men først og fremst må vi løse det akutte problemet, et svært dårlig forsvarsspill. Vi slipper inn mål som rett og slett er klønete. Slik nytter det ikke å opptre. Derfor vil forsvarsspillet være i fokus på treningene denne uka, sier Sæternes.

Det støtter Aksel Berget Skjølsvik:

— Vi kan ikke fortsette å slippe inn så enkle mål. Derfor må vi ta fatt i den defensive organiseringen på treningene denne uka, sier han.

Sandnes Ulf har bortekamp mot Nest-Sotra kommende søndag, og skulle også den ende med tap, kan laget havne utenfor kvalifisering, som er fra plass 3-6 på tabellen.

— Her og nå er ikke tabellen et tema. Det eneste som teller for oss er å vinne en fotballkamp igjen, presiserer Sæternes.

Lojale sponsorer

Daglig leder Tom Rune Espedal trives heller ikke med fire strake tap, men har fått få negative tilbakemeldinger fra sponsorene.

— Nei, våre samarbeidspartnere er faktisk de mest lojale støttespillerne vi har, og de vet at dette er en del av fotballen. De har et mer langsiktig perspektiv. Så håper vi naturligvis å snu den negative trenden så fort som mulig. Klarer vi det er alt mulig, sier Espedal.

Sju kamper gjenstår av sesongen. I rekkefølge møter Sandnes Ulf disse lagene: Nest-Sotra (b), Hønefoss (h), Bærum (b), Strømmen (b), Levanger (h), Sogndal (b) og Ranheim (h).