Han er mannen Norge må håpe på sammenlagt i hoppuka, og nyttårshopprennet 1. januar blir en utfordrende oppgave.

Fannemel er på hugget, og vet at han har formen inne. Riktignok var det kollega Anders Jacobsen som hoppet lengst på trening onsdag med 145 meter og helt i bunnen av bakken, men han hadde også større fart.

Fannemel jobber med sitt, og henter inspirasjon fra det høye. Han har 50 fallskjermhopp bare i år, og totalt 100 i karrieren. Han tror at det han har lært ved å finne ut hvordan kroppen oppfører seg i fritt fall i luften, har bidratt til at hopperen fra Lillehammerhopp er blitt bedre også i spesialidretten sin.

Derfor gleder han seg til selve nyttårsennet 1. januar, og merker at luftferdene på sommerstid har gitt nyttig erfaring.

Får erfaring med lufttrykket

— I fallskjermhopping daler du rett ned i en fart av 170-200 km/t. Alt du gjør har stor innvirkning på der som skjer. Dreier du kroppen litt den ene veien, kan du gå 360 grader rundt. Det er sånn jeg må prøve for å finne ut av. Man får litt mer erfaring fra luftkoordinasjon på den måten.

I hoppbakken gjelder det også å vite hvordan kroppen oppfører seg, og hvordan vinden kan spille inn. Her snakker vi kun om fire sekunder i storbakken, fra sats til landing, mens Fannemel med fallskjerm på ryggen daler ett minutt i fritt fall. Da hopper han ut fra flyet i 12.500 meters fot.

— Det går an å sammenligne fallskjermhopping og skihopping med måten vi bruker armene på. Vi har som mål å bli en flyvinge, forklarer han.

Skal opp i det høye igjen

Det er kameraten Fredrik Lerbakken som har inspirert Fannemel og landslagskollega Tom Hilde til å prøve denne formen for luftferd.

Riktignok kom ikke Hilde med til Hoppuka denne gangen, men han på ingen måte gitt opp å få en VM-plass i Falun. Også han har også fått ny erfaring som fallskjermhopper, som er godt å ta med se.

GUTTA PÅ TUR: Tom Hilde (t.v.) og Anders Fannemel (t.h) med kamerat Fredrik Lerbakken i bakgrunnen. Snart på vei ut av flyet. Foto: Privat

De to har vært mest på Rena under denne aktiviteten.— Vi blir veldig nybegynnere i forhold til kameraten vår, mener Fannemel.

Det som Fannemel har dratt nytte av fra sin nye idrett, er at han er blitt flinkere til å bevare farten nedover i bakken.

Derfor har sesongen hittil vært av det ypperste slaget, noe serien 4-6-6-2-6-1-2-21-8-6 forteller om. 23-åringens aller første verdenscupseier i Russland er topp hittil.

— Jeg har jobbet mye med det tekniske, og trent hardt, sier Fannemel som den fremste forklaring på hvorfor det har gått så bra hittil i vinter.

Han debuterte i verdenscupen i 2009, men det var 25. februar 2012 at han ble kjent. Da hoppet han 244,5 meter under VM i skiflyvning i Vikersund. Følelsen fra den gangen gir frysninger bare han tenker på det.

Men nå er det Hoppuka og det gjeveste rennet av alle - nyttårsrennet.

-Det er noe helst spesielt, ufattelig stort, sier Fannemel.

Han har aldri vært på pallen i hoppuka. Det håper han å få til i den 63. utgaven. Og gjerne i nyttårsrennet.