Jacobsen: - Det er en ekstremt god følelse

Knusende overlegen i kvalifiseringen til nyttårshopprennet.

Publisert:

SUVEREN: Anders Jacobsen vant kvalifikasjonen onsdag før nyttårshopprennet i hoppuka i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • Mette Bugge
Denne artikkelen er over fem år gammel

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (aftenposten.no): Alle de sju norske er kvalifisert for nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Best av alle under kvalifiseringen onsdag var Anders Jacobsen.

Nordmannen slo til med hele 145 meter i prøveomgangen og var ikke stort snauere i kvalifiseringen. Med et hopp på 139,5 meter var han klart best av hopperne som måtte kvalifisere seg.

Nærmest var den forhåndskvalifiserte japanske superveteranen Noriaki Kasai, som med 135 meter endte 4,2 poeng bak Jacobsen.

— Man får selvtillit av dette. Det var tre veldig bra hopp, sier Anders Jacobsen til Aftenposten.

— Jeg har ikke hatt denne følelsen siden før jeg skadet meg i 2013. Det er en ekstremt god følelse. Det ligger vanvittig mange arbeidstimer bak det å komme tilbake på dette nivået, sier Jacobsen.

Les også

Derfor er Forfang populær i Polen

Han var rørt etter den gode dagen i favorittbakken, hvor han vant nyttårshopprennet for to år siden.

— Ja, jeg er rørt. Selv om det ikke var renn i dag, vant jeg meg selv i dag. For meg var dette mer enn en seier i en kvalik. En av mine beste opplevelser og en fin avslutning på 2014, sier Jacobsen og smiler bredt.

— At det kom i denne bakken er ikke tilfeldig, for det er favorittbakken min. Nå gleder jeg meg til i morgen, sier Jacobsen.

Stöckl: - Dette gir selvtillit

Landslagstrener Alexander Stöckl er positivt overrasket.

— Jeg er nesten litt overrasket ja. Først og fremst over at Anders hopper til ny bakkerekord, og at han vinner kvalifiseringen, sier Stöckl til Aftenposten.

— Han har tatt et steg fremover. Dette var overraskende, men positivt. Anders liker denne bakken veldig godt, og dette gir ham selvtillit, fortsetter landslagstreneren.

Tande får debuten

Rune Velta fikk delt 8.-plass (128 meter), Anders Bardal 14.-plass (125), Phillip Sjøen 16.-plass (126), forhåndskvalifiserte Anders Fannemel 29.-plass (121), Daniel André Tande 32.-plass (120,5) og Johann Forfang 39.-plass (118,5).

Tande var den eneste norske som ikke kvalifiserte seg til åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken, og han får dermed sin hoppukedebut torsdag.

I sin duell torsdag skal Jacobsen hoppe mot den østerrikske stjernen Gregor Schlierenzauer, som sto over kvalifiseringen.

Publisert:

Les også

  1. Jacobsen tilbake på arenaen hvor han hadde sin største opplevelse

  2. Bardal var langt nede etter hoppukestarten

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Hopp
  2. Anders Jacobsen