LA CLUSAZ (aftenposten.no) : Mens Martin Johnsrud Sundby har vært på landslagsoppdrag i Frankrike, har hans gamle forbilde, Lance Armstrong, lagt kortene på bordet. Dopingkortene. Det har også langrennsløperen fått med seg.

Det er bare kjempetrist. Det er tungt å se, for meg inkludert, at en så stor sportslig pilar bare faller sammen på den måten. Det er tragisk å se på , sier Johnsrud Sundby til Aftenposten.

Det var i et intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey at den tidligere syklisten innrømmet å ha dopet seg til heder og ære. Senest sist høst uttalte Johnsrud Sundby dette til NRK om Armstrong:

— For meg vil Lance alltid være en stor helt. Han er jo den beste av de som, hvis han var dopet, dopet seg på den tiden. Man kan jo bare se på resultatlistene. Samtlige av de som var rundt ham var jo skamdopa på den tiden de også.

Hva tenker du om dette nå i dag?

— Jeg er vel ferdig med å uttale meg om han, nå. Det forbildet han var er nå borte, så hele han legger vi ned i en skuff. Men det har jo vært tungt å se mannen forfalle på den måten, sier Johnsrud Sundby.