Lance Armstrong innrømmet denne uken overfor Oprah Winfrey at han brukte doping under alle sine syv Tour de France-seire.

Innrømmelsen har vakt enorme reaksjoner, og da tidenes mestvinnende tennisspiller, Roger Federer, ble spurt om hva han synes om saken, var han knallhard.

— Han har helt klart ødelagt masse for sin egen sport, selv om han var med på å bygge den opp i starten. Nå må idretten leve med den byrden, og det må kanskje alle andre idretter også, sier Federer, ifølge Daily Mail.

Sveitseren er for tiden opptatt med å slå motstanderne i Australian Open, og lørdag beseiret han hjemmehåpet Bernard Tomic. Men Federer koste seg ikke nevneverdig med seieren.

— På en måte er det ikke noe morsomt å drive med sport i det hele tatt nå, sier han.

(Artikkelen fortsetter)

FEDERER-FAN: Lance Armstrong var på plass da Roger Federer slo André Aggasi i US. Open-finalen i New York i 2005. (FOTO: NTB SCANPIX)

Roger Federer orket ikke engang å se hele TV-programmet med Oprah Winfrey.

— Jeg trengte bare å se de første minuttene av intervjuet før jeg skjønte hvor det bar. At noen kan ha gjort noe slikt over så lang tid er trist, sier Federer.

Støtte fra Ben Johnson

Lance Armstrong, som er bannlyst fra all sykkelsport, mener han på et eller annet tidspunkt burde få muligheten til å konkurrere igjen.

- Jeg er en konkurransemann. Det er kanskje ikke mest populære svaret, men jeg mener jeg fortjener å konkurrere igjen, sa Armstrong under intervjuet med Oprah.

Den tidligere canadiske sprinteren Ben Johnson ble tatt for bruk av steroider under Seoul-OL i 1988. Han mener Armstrong kan få muligheten til det.

- Det amerikanske folket vil tilgi ham, sier Ben Johnson ifølge Sky Sports.

DOPINGTATT: Ben Johnson ble dopingtatt i 1988. (FOTO: NTB SCANPIX)